nlc.hu
Trend

Itt füves cigi jár az oltásért

Kedvcsináló: Van, ahol ingyen füves cigivel csábítják oltásra az embereket

Egy hónapos lesz az akció, ami tulajdonképpen nem is annyira egyedülálló.

Hogy minél több felnőtt beoltassa magát, Washington állam engedélyezte, hogy ingyen füves cigarettát kaphassanak azok, aki beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát. A Joints for Jabs elnevezésű program már el is indult, és egészen július 12-ig tart, írja a New York Times.

Washington államban az emberek 49 százaléka teljesen be van oltva, és 58 százalékuk kapott legalább egy dózist, és nem ők az egyetlenek, akik ilyen módszerekkel szeretnék meghozni az emberek kedvét az oltakozáshoz: egy arizonai gyógyszertár nemrégiben hasonló akciót hirdetett meg, New Jersey-ben pedig ingyen sör jár az oltásért cserébe. De vannak más példák is: New Yorkban és Ohióban egyetemi ösztöndíjakat sorsolnak ki a beoltottak között, más államokban pedig 1 millió dolláros vagy annál nagyobb pénznyereményeket lehetett nyerni.

Andy Slavitt, a Fehér Ház vírustanácsadója elmondta, hogy a Biden-kormányzat támogatja az államokat abban, hogy akár sorsolások vagy más pénzügyi ösztönzők révén próbálják meg elérni, hogy az emberek beoltassák magukat, és lehetővé teszi számukra, hogy bizonyos szövetségi segélyalapokat az ilyen típusú programok finanszírozására használjanak fel.

oltás

Fotó: Gustavo Fring/Pexels

mj,hmv

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top