nlc.hu
Trend

A New York Times szerint görögdinnyéket találtak a Marson, aztán gyorsan javították

A Marson felfedezett görögdinnyékről írt a New York Times

A megdöbbentő hírnek pofonegyszerű a magyarázata.

„A rendőrség szerint görögdinnye-földet találtak a Marson” – ezzel a címmel jelent meg egy cikk a nívós The New York Times weboldalán. Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha ez a helyzet, akkor miért nincs tele még a világ összes portálja, híradója és újságja a hírrel, amely a földönkívüli élet első bizonyítéka lehetne. 

Nos, a helyzet az, hogy a cikk további olvasása nem segíti az eset megértését: „az FBI nem kommentálta azokat az értesüléseket, amely szerint dinnyék záporoztak volna az égből, de azt megerősítették, hogy kiviket viszont begyűjtöttek. Ez a történet rettenetesen unalmas.”

A fenti sorok valóban megjelentek a New York Times oldalán, azonban nem egy gyakornok tréfájáról van szó. A BoingBoing szúrta ki a Google hírszolgáltatásába, a Google News-ba is bekerült hírt, amely azóta eltűnt az amerikai újság internetes kiadásából, már csak az Archive.org gyűjteményében érhető el.

Dinnyét talált a Marson a New York Times

A marsi dinnye sztorija a New York Times weboldalán (Forrás: Archive.org)

A Times a cikket eltávolította, a helyén már csak egy egysoros üzenet érhető el, amely szerint a cikket véletlenül publikálták.

Ez azonban még nem magyarázza, hogy miért kerülhetett egyáltalán be egy hasonló tartalmú írás a világ egyik legismertebb újságjának szerkesztőségébe. A BoingBoing azt gyanítja, hogy a Times tartalomkezelő rendszerének tesztje során publikálhatták véletlenül a cikket, amit soha nem szántak megjelenésre. A cikkel bizonyára a rendszer funkcióit próbálgatták, amikor valaki véletlenül élesíthette az írást. 

Dinnyét talált a Marson a New York Times

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A marsi dinnyékre pedig az lehet a magyarázat, hogy az újság szerkesztősége direkt egy teljesen hihetetlen sztorival tesztelte a cikket, hogy ha esetleg kikerülne a nyilvánosság elé, akkor is egyértelmű legyen, hogy csupán üzemzavarról van szó. 

Megígérjük, hogy ha kiderülne, hogy mégis igazat írt a Times, elsőként számolunk be a Marson talált gyümölcsökről.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top