nlc.hu
Trend

Modell lett a mindkét lábára amputált kislányból

Modell lett a mindkét lábára amputált kislány

A párizsitól a New York-iig minden nagyobb divathetet végigmodellkedett már Daisy-May Demetre tíz évesen. Ez önmagában hír lenne, úgy meg pláne az, hogy a kislány mindkét lábát amputálni kellett csecsemőkorában, a modellkarriert tehát művégtagokkal abszolválja.

A birminghami Daisy-May csonthiánnyal született, a rendellenesség azonban már az anyaméhben kiderült. A szülei tehát pontosan tudták, mi vár rá: mindkét lábát amputálni kellett 18 hónaposan. Mivel így nőtt fel, és eleve hihetetlenül eltökélt kislány, sosem tekintett erre fogyatékosságként: két műlábával – egy hagyományossal és egy ruganyos, hajlított fémszerkezettel – sportgimnasztikát tanult és hétévesen modellkedni kezdett. Nem csoda, hogy imádják a márkák: a Nike-tól a River Islanden át a franciás Lulu et Gigi arca is volt már, utóbbinak azóta is nagykövete. E márka színeiben járta meg a nagy divatheteket is, természetesen a közönség ovációja közepette. Ha nem modellkedik, egy hasonló sorsú gyermekeknek szervezett táborban segédkezik. 

Daisy-May Demetre

Fotó: Arun Nevader/Getty Images for Art Hearts Fashion

A lány apja képtelen könnyek nélkül megszólalni gyereke teljesítményéről. „Mosolyogva tesz mindent, legyen szó táncról, énekről. Nagyon különleges lány. Már azzal inspirál, hogy megmutatja, ki ő.” Az apa elárulta azt is, teljesen a padlón volt, amikor amputálni kellett a kislány lábait, még az öngyilkosság is eszébe jutott. Azóta azonban nincs más, csak a büszkeség.

Forrás: Metro

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top