nlc.hu
Trend

Ethical Wardrobe az answear.LAB-tól

Válaszd az etikus divatot! (x)

Természetes, környezetbarát anyagok, időtlen fazonok és harmonikus árnyalatok jellemzik az Answear új termékvonala, az Ethical Wardrobe debütáló, limitált kollekcióját.

A divattal kapcsolatban meghozott döntéseink a megjelenésünkön túl az életminőségünkre, a környezetünkre és a bolygónk jövőjére is hatással vannak. Egy-egy ruhadarab vagy kiegészítő stílusa, színe, fazonja mellett ma már meghatározó az is, hogy az adott holmi milyen körülmények között, milyen technológiával és milyen forrásból származó anyagokból készül. Az answear.LAB az óceánok világnapja alkalmából egy limitált kollekcióval indította útjára az Ethical Wardrobe projektet, mely mostantól állandóan megjelenik majd a lengyel multibrand online áruház kínálatában és kizárólag az Answear.hu oldalon vásárolható meg.

answear.LAB

answear.LAB

Az Ethical Wardrobe darabjai tartós és természetes, szigorú minőségi tanúsítványoknak megfelelő anyagokból – kenderből, lenből, bambuszból, modálból és organikus pamutból – készülnek, melyeket a fenntartható fejlődés szellemében, etikus termeléssel állítanak elő. Emellett a kollekcióban újrahasznosított anyagokból, például hátrahagyott halászhálókból származó poliészterből készült modellek is megtalálhatók, ilyen például a lenti képeken látható, laza szabású top, illetve a keresztpántos nyári ruha is. A projekt a sokoldalúságot, az öltözködésről való új típusú gondolkodásmódot képviseli, miközben megmutatja, hogy éljünk szimbiózisban a környezetünkkel.

answear.LAB

answear.LAB

A kollekció természetességet, harmóniát, békét és egyben finomságot sugároz, a legapróbb részletekig. Uralkodó árnyalatai a fekete, a barna, a bézs és az ekrü, szabásvonalakban az oversize, a testhezálló, illetve a basic irány a meghatározó, melyet aszimmetrikus vonalak, rafinált kivágások tesznek változatossá. A termékvonal stílusában univerzális és időtlen, a ruhadarabok kiemelkedő minősége pedig lehetővé teszi, hogy valóban éveken keresztül viselhesd őket. A kollekcióban szereplő felsőrészek, nadrágok és egészruhák sokoldalúan variálhatók egymással is, de kiválóan kombinálhatod azokat a már meglévő ruhatárad darabjaival is. 

answear.LAB

answear.LAB

Az Ethical Wardrobe modelljei úgynevezett Oeko-Tex Standard 100 tanúsítvánnyal is rendelkeznek, mely garantálja hogy az ezzel jelzett textiltermékek mentesek a káros, sőt a potenciálisan káros anyagoktól is. A limitált kollekció számos terméke emellett a GOTS, vagyis a globális szerves textil szabványnak is megfelel, ami azt jelenti, hogy legalább 70% szerves nyersanyagból állították elő, legfeljebb 10% szintetikus szál felhasználásával.

answear.LAB

answear.LAB

„Hiszünk abban, hogy egy környezetbarátabb világot hozhatunk létre. Tisztában vagyunk vele, hogy ez egy hosszadalmas folyamat, ezért lépésenként, számos tevékenységet napról-napra javítva és fokozatosan, új elemeket bevezetve (pl. újrahasznosított szöveteket) működünk. A kiváló minőségű ruhák használatával szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy vásárlóink mit viselnek, és pozitív környezeti szokásokra ösztönözni ügyfeleinket” – mondta Agnieszka Korsak, az answear.LAB márkaigazgatója.

Az answear.LAB tervezői és buyer-ei a művészet, a kultúra, az irodalom és a film világában keresnek inspirációt, bizonyítva, hogy ezek a területek tökéletesen összefonódnak és kiegészítik egymást. Az answear.LAB kihasználja a kis helyi gyárak és a független tervezők lehetőségeit, együtt alkotva érdekes terveket majd kollekciókat.

Ismerd meg a teljes kollekciót!

Megnézem
Összes kép (35)
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top