nlc.hu
Trend

Vízhiány Pécelen

Ezért van vízhiány és vízkorlátozás Pécelen

Az infrastruktúra nem tartott lépést a növekvő lakosságszámmal, egyebek mellett ezért is van vízellátási probléma Pécelen.
Vízcsap

Mi is megírtuk, hogy Budakalászon és további nyolc Pilis-Dunakanyar régióban lévő településen korlátozták a vízfogyasztást. Azt kérték az emberektől, hogy az öntözést ne ivóvízzel végezzék, valamint a medencék feltöltését halasszák későbbre.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert maximális teljesítményen üzemel a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. összes ivóvíztermelő bázisa, ennek ellenére a rendkívüli hőségben az ivóvíztároló medencék szintje jelentősen csökkent.

A Telex arról ír a riportjában, hogy Pécel egyes részein a víztározók kiürülése miatt egyszerűen nem folyt víz a csapból az előző hétvégén. A fő probléma az, hogy az infrastruktúra nem tartott lépést a lakosság megnövekedett számával. Pécel lakossága negyven év alatt 8 ezerről 18 ezerre nőtt.

Nem most először van vízellátási probléma Pécelen, minden évben előfordul, amikor nagyon felmelegszik az idő. Többnyire a magasabban fekvő utcákban jelentkezik a probléma. Idén az volt a gond, hogy a kutak nem tudták olyan ütemben visszapótolni a tározókba a vizet, mint ahogy a lakosság használta azt. Ráadásul sok ember ezen a hétvégét töltötte fel a felfújható medencéket.

A vízhálózat megújítására nagyjából félmilliárd forintra lenne szükség. Négy új kút tervezése már elindult, de ezek idén nem készülnek el.

(Kiemelt kép: Pexels/Nithin PA)

Vízhiány az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top