nlc.hu
Trend

Medencés luxusházakat vásárol a magyar elit

Egyre nagyobb a kereslet a medencés luxusingatlanok iránt Magyarországon

Megnőtt a kereslet a medencével rendelkező ingatlanok iránt is.
ingatlan, medence, luxusingatlan

A Pénzcentrum cikkéből kiderül, hogy a járványhelyzet miatti lezárások igencsak átírták a magyar ingatlanvásárlók igényeit, az átélt lezárások miatt egyre többen keresnek például kertes házat maguknak, illetve megnőtt a medenceépítésre alkalmas telkek iránt a kereslet, valamint a medencével rendelkező ingatlanok iránt is megnőtt az érdeklődés.

Elmondható, hogy

  • hasonló réteg választ ma is medencés ingatlant, mint 5-10-20 évvel ezelőtt. Azon vásárlói kör, amely például 5 éve nem engedhette meg magának, hogy medencét építsen, de mára jobb anyagi helyzetben van, inkább jakuzziban gondolkozik, amely kisebb költségű, de hasonló élményt nyújt.
  • az évnek ezen a forró időszakában leginkább a családi házak, ikerházak vagy sorházak számítanak felkapottnak a járványhelyzettől függetlenül, ami szintén erősítette a kertes ingatlanok iránti keresletet. Ez annak ellenére van így, hogy összességében még mindig többen keresnek társasházi lakásokat.
  • mindemellett a medencés ingatlanok száma a kínálatban érezhetően növekszik, ami szoros összefüggésben lehet az egyre forróbb nyarakkal és klímaváltozással. 
  • az épített medencével rendelkező ingatlanok átlagosan 4-5 millió forinttal drágábban szerepelnek a kínálatban mint a medence nélküli hasonló állapotú és hasonló helyen lévő házak.
  • vásárlás előtt érdemes azt figyelembe venni, hogyha az épített medence a hasznos kertterület legnagyobb részét elfoglalja, akkor lehet, hogy a medence nem növeli, hanem csökkenti az ingatlanunk összértékét. Szintén fontos tényező lehet a medencék fenntartási költsége is a vásárlás során, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk a kalkulációból.

Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top