nlc.hu
Trend

A legstílusosabb európai szövetségi kapitányok

Ők a legstílusosabb szövetségi kapitányok a foci EB-n

A makulátlanul elegáns, a futballvilág Anna Wintourja és a mellényimádó... Íme a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokság divatversenyének győztesei! Szerintünk.
Roberto Mancini

Míg a játékosok természetesen mezben lépnek pályára a meccseken, a szövetségi kapitányoknak jóval tágabb terük nyílik arra, hogy a pálya szélén megmutassák a saját stílusukat, öltözködésben is. Egy részük ezt inkább a praktikum oldaláról közelíti meg, akadnak köztük azonban valódi stílusikonok is… 

Roberto Mancini

A 2021-es foci EB stíluskirálynának a média egyértelműen Roberto Mancinit kiáltotta ki, méghozzá teljesen megérdemelten.  Az EB mérkőzésein, illetve kísérőeseményein többször láthattuk a világosszürke egyenzakóban, melyet maga Giorgio Armani tervezett az olasz csapat számára, azonban az olaszok 56 éves szövetségi kapitány máskor is a makulátlan, klasszikus eleganciát képviseli. Egy nyilatkozatában elárulta egyébként, hogy a mindenkori kedvenc ruhadarabja a peacoat, vagyis a hagyományos, dupla soros gombolású, rövid szövetkabát.

Roberto Mancini
Megnézem
Összes kép (3)

Didier Deschamps

A tökéletesen szabott sötétkék öltöny és fekete vagy fehér ing kombináció nagyjából oly módon vált Didier Deschamps védjegyévé az évek folyamán, ahogy például Karl Lagerfeld viselte a rá jellemző, fekete-fehér outfiteket. A francia szövetségi kapitány megjelenését éppen az állandósága teszi annyira stílusossá. Nem mellesleg a szett a csapat mezeihez is kifogástalanul passzol.

Megnézem
Összes kép (3)

Joachim Löw

A német szövetségi kapitány a minimalista normcore irányzatot képviseli, ezt azonban elképesztően stílusos módon csinálja. Az öltönyöket általában kerüli, mégsem tűnik soha alulöltözöttnek, sőt. Mindemellett meg kell jegyezni, hogy kétségkívül ő a futballvilág Anna Wintourja, abban az értelemben legalábbis mindenképp, hogy vagy negyven éve nem változtatott a frizuráján.

Joachim Löw
Megnézem
Összes kép (3)

Luis Enrique

A spanyol szövetségi kapitány öltözködési stílusát a laza elegancia jellemzi: általában oldalzsebes nadrágot vagy chinót visel, galléros pólóval, inggel, esetleg melegítőfelsővel és trendi sneakerrel kombinálva. A kulcsszó pedig esetében valóban a visel: az 51 éves Luis Enrique ugyanis profi modelleket megszégyenítő kiállással rendelkezik és az oldalvonal mellett is lazán képes úgy végigvonulni, ami egy kifutón is megállná a helyét.

Luis Enrique
Megnézem
Összes kép (3)

Paulo Sousa

Ahogy a lengyelek szövetségi kapitánya Paulo Sousa viseli a mellényeket, nem viseli úgy senki más a futballvilágban. Az egykori portugál válogatott labdarúgó szinte bármilyen outfitbe képes belecsempészni a védjegyének számító mellényeket és ő az, akitől még az öltöny alatt viselt pufimellény is valahogy hitelesnek tűnik…

Paulo Sousa
Megnézem
Összes kép (3)

Olvass még a foci EB-ről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top