Egy buddhista szerzetes több tízezer kóbor kutyát mentett meg az elmúlt 27 évben

Farkas E. Lina | 2021. Június 30.

Egy Sanghajban élő buddhista, kutyabarát szerzetes élete több mint felét a kóbor kutyák gondozásának és megmentésének szentelte. 1994 óta gondoz elhagyott állatokat.

Az 53 éves Zhixiang a sanghaji Bao’en templom főszerzetesének számít, manapság azonban inkább tanítványai gondoskodnak a mindennapi feladatokról, mivel ő maga minden idejét a megmentett állatok gondozásával tölti. Mintegy 8000 kutyát gondoz, nem beszélve a több száz macskáról, valamint a csirkéről, libáról és páváról, amelyek szintén Zhixiang gondozásában vannak. Az évek során megtanult gyógyszereket és injekciókat beadni az állatoknak, mivel mindet állatorvoshoz vinni iszonyú drága lenne, és csak a közelmúltban kezdett el adományokat gyűjteni az állatbarátoktól.

Kínában egyébként komoly problémát jelentenek a kóbor kutyák. 2019-ben körülbelül 50 millió eb kódorolt az orzágban, és ez a szám évente nagyjából megduplázódik. Zhixiang úgy véli, hogy ez nem a kormány vagy az állatok hibája, hanem az úgynevezett állatbarátoké, akik azt gondolják, hogy a kóbor állatok etetése segít a helyzetükön. Nyilvánvalóan a felelőtlen állattartók is hibásak, akik egyszerűen magukra hagyják őket.

A szerzetes épp sokat harcol a tudatos és felelős állattartásért, és az ivartalanítás fontosságáért is.

„Ha a környéken kóbor macskákat etetsz, de előbb nem viszed el őket ivartalaníttatni, akkor a macskák száma hamarosan meghaladja azt a mennyisége, amit a környék el tud viselni – mondta a szerzetes a Shine magazinnak. – Aztán az emberek panaszkodni kezdenek miattuk, és azt akarják, hogy a macskákat küldjék el eutanáziára. Több rosszat teszel, mint jót a kóbor macskák etetésével. A pokolba vezető út mindig jó szándékkal van kikövezve” – mondta.

(Oddity Central)

Fotó: Facebook

Kapcsolódó

Exit mobile version