nlc.hu
Trend

Pink gesztusa a norvég strandkézilabda-csapatnak

Pink kifizeti a norvég kézis lányok büntetését

Komoly lépés a szexizmus felszámolása felé.
Strandröplabda

Pink amerikai popsztár felajánlotta a norvég női strandkézilabda-válogatottnak, hogy kifizeti a csapatra kirótt 1500 eurós bírságot, amit azért kaptak, mert mert túl hosszú alsóban játszottak – írja a Telex.

„Nagyon büszke vagyok a norvég női kézilabdacsapatra, amiért tiltakoztak a sportruhájukra vonatkozó szexista szabályok ellen” – írta a Twitteren az énekesnő vasárnap, hozzátéve, hogy örömmel kifizeti a bírságot helyettük. A csapat az Instagram-oldalán köszönte meg a gesztust az énekesnőnek és a többi támogatónak.

Az Európai Kézilabda Szövetség egy hete 1500 euróra büntette Bulgáriában a strandkézilabda Európa-bajnokságon a norvég csapatot, amiért annak tagjai „nem megfelelő ruházatban” álltak pályára. Vagyis nem bikinialsó volt rajtuk, hanem rövidnadrág, amikor a spanyolokkal játszottak a bronzéremért. Kare Geir Lio, a szövetség vezetője elmondta, mindenkinek szabadon kell, hogy dönthessen arról, miben játszik, a szabványosított keretek között”, és a legfontosabb, hogy olyan ruhában legyenek a sportolók, amiben jól érzik magukat.

Kiemelt kép: Sean M. Haffey/Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top