nlc.hu
Trend

Tom Daley meleg brit műugró üzenete a tokiói olimpián

„Büszke vagyok, hogy meleg férfi és olimpiai bajnok vagyok” – így üzent az aranyérmes brit műugró

Tom Daley brit műugró reméli, hogy olimpiai aranyérme megmutatja az LMBT-fiataloknak, hogy bármit elérhetnek.

Elképesztően büszke vagyok, hogy meleg férfi és olimpiai bajnok vagyok. Fiatalabb koromban azt gondoltam, nem érhetek el semmit azért, aki vagyok. Az, hogy most olimpiai bajnok lettem, azt mutatja, hogy bármit elérhetsz

– mondta a győzelme után meghatódva a brit Tom Daley, aki társával, Matty Lee-vel megnyerte a férfi szinkron toronyugrást a tokiói olimpián.

Tom Daley és Matty Lee

Az aranyérmes brit Thomas Daley (balra) és Matty Lee, miután megnyerték a férfi szinkron toronyugrást a tokiói olimpián 2021. július 26-án (Fotó: Oli SCARFF / AFP)

A két brit műugró a kínai párossal vívott kiélezett döntőt, és végül nem sokkal, de sikerült megszerezniük az első helyet. 

Daley 2013-ban beszélt először nyilvánosan arról, hogy homoszexuális, és mindig kívülállónak érezte magát. A mostani győzelmük után arról is beszélt, hogy szerinte a korábbi olimpiákhoz képest a jelenlegin versenyez a legtöbb nyíltan meleg sportoló.

„Remélem, hogy minden LMBT-fiatal láthatja most, hogy nem számít, mennyire egyedül érzed magad most, nem vagy egyedül – mondta Daley. – Bármit elérhetsz.”

(Guardian via 444)

Tokiói olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top