nlc.hu
Trend

Dél-afrikai koronavírus-variáns

Új koronavírus-variánst fedeztek fel Dél-Afrikában, már Európát is elérte

Ez áll a legmesszebb a vuhani eredetitől.
Koronavírus-oltás Dél-Afrikában

Új koronavírus-variáns bukkant fel Dél-Afrikában, máris féltucat országban van jelen a C.1.2-re keresztelt változat, köztük európai államokban is – írja a Telex. A Jerusalem Postban erről megjelent tanulmány még preprint, azaz lektorálás előtti, és azt sem tudni, veszélyesebb-e az eddigieknél – hangsúlyozza a lap. A tanulmány a dél-afrikai Nemzeti Fertőző Betegségek Intézete és a KwaZulu-Natal Kutatás-innovációs és Szekvenálási Platformjának közös munkája.

 C.1.2-es variánst májusban fedezték fel, és a kutatók arra jutottak, hogy a C.1-es variánsból alakult ki. Ha a kutatás eredményei helyesek, akkor a sok mutáció miatt ez a variáns állhat legmesszebb az eredeti, Vuhanból induló koronavírustól. A variáns megjelent már Angliában, Kínában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Mauritiuson, Új-Zélandon, Portugáliában és Svájcban. Júliusban a dél-afrikai esetek 2 százalékánál találták meg a variánst.

Kiemelt kép: Misha Jordaan/Gallo Images via Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top