nlc.hu
Trend

Karikó Katalin Csézytől rendelt ruhákat a díjátadókra

Karikó Katalin ennek a magyar tervezőnek a ruháit viseli majd a díjátadókon

Ruhapróbán járt Karikó Katalin, a világhírű biokémikus Csézy ruháit viseli majd a díjátadó gálákon.

Világhírű vendége volt múlt héten Csézy ruhaszalonjának: a belvárosi showroomban Karikó Katalin járt ruhapróbán. Az énekesnő és kollégái hetek óta készülnek, egyedi, kézzel készített estélyi ruhákat varrnak a világhírű biokémikusnak, amelyeket majd nemzetközi díjátadó gálákon visel majd a magyar kutatóbiológus.

Karikó Katalin és Csézy

Karikó Katalin és Csézy

„Rendkívüli érzés volt, hogy személyesen is találkozhattam a világ jelenleg legismertebb tudósával. Közvetlen természete, páratlan szakértelme megerősítette bennem az eddig róla kialakult képet: Karikó Katalin lenyűgöző személyiség, aki kerüli a feltűnést, csendes mosollyal fogadja a gratulációkat” – nyilatkozta a találkozásról Csézy, aki azt is elárulta, hogyan jutott el az Aranykéz utcai szalonba az Egyesült Államokban dolgozó professzor.

Egy nyári napon egy kedves hölgy lépett be a szalonba. Bemutatkozás után kiderült, hogy Karikó Zsuzsának hívják, és Katalin testvére megbízásából érkezett azzal a küldetéssel, hogy a nemzetközi díjátadókra ruhákat varrasson neki. „Őszintén szólva, elállt a szavam” – folytatta Csézy.

Karikó Zsuzsa azt is elmesélte, hogy Katalin választotta, hogy a Csézy által tervezett öltözeteket szeretné viselni az előtte álló gálaesteken. Csézy boldogan mondott igent a felkérésre, és heteken át készítették a magyar kutató számára azokat az estélyiket, amelyeket a múlt héten végre személyesen is felpróbálhatott.

„A nehézség az volt, hogy a varrás fázisainál nem volt jelen, hogy tűpontosan méretre igazíthassuk a ruhákat, ezért nagyon aprólékos munkára volt szükség, hogy az egyetlen próba, amin részt tud venni, tökéletesen sikerüljön. Nagyon tetszettek neki az estélyik, most azon dolgozunk, hogy mihamarabb elszállíttathassuk neki a kész ruhakölteményeket. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a magyar tervezők közül engem tisztelt meg a bizalmával” – mondta Csézy. 

Karikó Katalin az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top