nlc.hu
Trend

Így ápold a hajad nyáron

Tenger, napfény, UV sugárzás – Így ápold a hajad nyár után

Megfakult szín, töredezett hajvégek - klassz dolog a nyaralás, de a hajunkat az erős nap ás a sós víz bizony megviseli. Elmondjuk, hogyan lehelj új életet a fürtjeidbe.

Tengeri sós víz, erős UV-sugárzás, tartósan magas hőmérséklet, fokozott izzadás a fejbőrön – nyáron intenzíven ki van téve a hajunk és a fejbőrünk az időjárás viszontagságainak. 

Só, vagy nem só?

Mi is a helyzet a homokkal? Vannak jó, és kevésbé jó híreink. Tulajdonképpen egy kis fürdőzés a sós tengerben nemhogy árt, de még használ is, mivel a sós víz segít megtisztítani és kissé megnyugtatni is a fejbőrt. Azonban tény, hogy hosszabb idő után bizony szárítja, szálkásítja is a hajat. Annak érdekében, hogy ne töredezzenek túlságosan a hajszálaid, érdemes valamilyen védőolajat tartalmazó balzsamot kenni a hajvégekre. Ideálisak ebben az esetben a levendulás termékek.

Nyári hajápolás

Nyári hajápolás (Fotó: Profimedia)

Hajszín kontra napsütés

Netes rémtörténetek helyett hidd el nekünk, hogy 1-2 nap strandolás nem fogja „eltüntetni” az álomhajszínedet, ha festett a hajad.  Viszont 1-2 hetes nyaralás után érezheted úgy, hogy a hajszíned megfakult. Ilyenkor jó megoldás lehet, ha némi festett hajra készített hajfényt spriccelsz a fürtjeidre, ez segít felélénkíteni a színét.

Ha a nyári hónapokban rendszeresen és sokat napozol és strandolsz, az már látványosan károsíthatja a hajad színét. Ha pedig fested, vagy színezed a hajad, akkor a nap felgyorsítja az oxidálódást.Vagyis a nyári napokon használj rendszeresen száraz hajra készült kondicionálót vagy hajmaszkot. Főleg akkor, amikor strandolni mész. Íme egy praktika: ha hosszú a hajad, kend be a tincseidet balzsammal, vagy maszkkal, és úgy fond be. Ne mosd le, csak este! Hidd el, az egész napos vízpart vagy medencézés után a hajad hálás lesz érte. 

Kánikulával teli napjaink vannak ezen a nyáron. Nem ritka a 35-38 fok, és a nagyon erős napsütés. Ilyenkor érdemes különböző UV-szűrős permeteket kipróbálni, ezek ugyanis megakadályozzák, hogy a napsugarak a hajszálaik mélyére hatoljanak, és roncsolják azt. 

Nyári hajápolás

Fotó: Profimedia

Víz – kánikula, hideg-meleg

Beugrunk lehűteni magunkat medencébe, vagy belegázolunk a hűs hullámokba. Egy óra alatt a hajunk, és a fejbőrünk nagy hőmérséklet-különbséggel találkozik, valamint hirtelen szárad meg a tűző napon. Mondanunk sem kell, hogy ezek mind károsítják a haj szerkezetét. Erre bizony a keratint tartalmazó hajápolók nyújtanak megoldást.

Nem festett haj esetén

Azt már írtuk korábban, hogy az aszpirin tabletta hatásos, ha korpás a fejbőrünk. De akkor is a hasznodra lehet, ha NEM festett a hajad, de a strandolás után úgy érzed, hogy fényevesztetté vált vagy túlságosan oxidálódott. Keress aszpirint tartalmazó hajápoló termékeket a drogériákban, vagy 5-6 darab pirulát törj össze, és egy pohár langyos vízben oldd fel! A folyadékot alaposan oszlasd el a hajadon, és hagyd hatni 15 percig, majd alaposan moss hajat!

Ápolni, ápolni, ápolni!

A legfontosabb nyári alapszabály, ahogy a bőrünk, úgy a hajunk esetében is, hogy napozás előtt és után is megfelelően ápoljuk! Nyaralás alkalmával érdemes minden este extra hidratáló, nedvességpótló és tápláló hajmaszkot használni. Sokszor megfeledkezünk róla, de a kánikula hónapjaiban hatásos védelmet nyújthatnak a nagy karimás kalapok. Ezek nemcsak minket védenek az erős napsugárzástól, de a hajszerkezetünket is.

Védd a hajad nyáron!

Nemcsak a bőrünk, de a hajunkat is óvni kell nyáron (Fotó: Profimedia)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top