nlc.hu
Trend

A festett haj ápolása

Így ápold a festett hajat!

A hajfestés óhatatlanul igénybe veszi a hajat, éppen ezért rendkívül fontos, hogy festett hajkoronádat különös odafigyeléssel ápold, egyrészt azért, hogy megőrizd az egészségét, másrészt pedig, hogy a szín minél tovább élénk és ragyogó maradjon.

#1. Mosd ritkábban, a megfelelő termékekkel!

A festett hajszín egyik legnagyobb ellensége a túl gyakori hajmosás, ezért ha szeretnéd, hogy az árnyalat minél tartósabb legyen, próbáld a megszokottnál valamivel ritkábban mosni a hajadat. Szárazsampon alkalmazásával 1-2 nappal simán kitolhatod a hajmosások közti időt. Fontos az is, hogy hajmosáskor direkt festett hajra kifejlesztett sampont és hajkondicionálót használj, hiszen ezek egyrészt megfelelően hidratálják a tincseidet, másrészt kímélik a színeket. Lehetőleg kerüld a túl meleg vizet is, ugyanis az is meggyorsítja a szín kimosódását. A sampont legfeljebb langyos vízzel, a kondicionálót pedig hideggel öblítsd ki a hajadból!

Hajmosás

Fotó: Getty Images

#2. Védd a hőtől!

A hajat általában véve is védeni kell a szélsőséges hőtől, azonban a festett hajra ez fokozottan igaz. A hajszárítót alacsony vagy legfeljebb közepes hőfokra állítsd, soha ne száríts hajat forró levegővel! Ha pedig vasalni vagy sütni is szeretnéd a tincseidet, előtte mindig fújd be hővédő spray-vel!

#3. Védd az UV-sugárzástól!

Az UV-sugárzás számos más káros hatása mellett erősen fakítja is a festett hajszínt. Egész évben, de a nyári hónapokban különösen fontos – a bőrhöz hasonlóan – a haj fényvédelme is. Ne feledkezz meg tehát az UV-védő hajspray mindennapi használatáról sem! Ha pedig hosszabb időt töltesz a tűző napon, célszerű emellett valamilyen fejfedőt, például széles karimájú szalmakalapot is viselned, mely nem csupán a napszúrástól véd, de a hajszínedet is óvja.

Festett haj

Fotó: Getty Images

#4. Tápláld!

A festett haj extra táplálást is igényel ahhoz, hogy egészséges, fényes és puha maradjon! Éppen ezért heti rendszerességgel kényeztesd a tincseidet mélykondicionáló hajpakolással, mely segít pótolni a vegyi kezelés során elveszített tápanyagokat és nedvességet.

#5. Védd a klórtól, sótól!

A sós tengervíz, illetve az uszodák, strandok medencéinek vizében található klór is fakítja a festett árnyalatot, ha pedig szőke vagy, utóbbi akár zöldesre is színezheti. A legjobb, ha úszósapkát húzol, azonban ha azt nem szeretnél, akkor csobbanás előtt legalább negyed órával nedvesítsd be hajkoronádat és masszírozz bele némi öblítés nélküli hajkondicionálót is, így ellenállóbb lesz a klórral, sóval szemben.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top