nlc.hu
Trend

Milák Kristóf új edzője

Milák Kristóf edzőt vált, kiderült, kivel folytatja

Nyolc év után edzőt vált Milák Kristóf, elhagyja Selmeci Attilát és Virth Balázsnál készül tovább.
Milák Kristóf

Edzőt vált Milák Kristóf olimpiai, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszó. A Budapesti Honvéd SE 21 éves versenyzője a klub Facebook-oldalának csütörtöki híre szerint nyolc év után hagyja el Selmeci Attilát, és a jövőben a világbajnok Kapás Boglárkát is edző Virth Balázsnál készül tovább.

Milák Kristóf elmondta, hogy Virth Balázst azért választotta, mert vele lazább, közvetlenebb keretek között tudnak dolgozni. Ugyanakkor továbbra is jó viszonyt ápol korábbi trénerével. 

„Most harag és csalódottság nélkül lépünk tovább, nincs bennem semmiféle tüske, ugyanakkor érzelmileg nekem is kell egy kis idő a válás feldolgozására, hiszen az elmúlt nyolc évben több időt töltött velem, mint a szüleivel” – mondta Selmeci Attila, aki marad a Honvédnál és segíti az úszószakosztály munkáját.

Virth Balázs arról beszélt, óriási felelősség egy ilyen kvalitású sportoló edzéseit átvenni, pláne a csúcson, de amennyire nagy súlya van ennek a feladatnak, olyannyira megtisztelő is a felkérés. Ráadásul mostantól két klasszis sportolóval kell együtt dolgoznia.

„Természetesen Kapás Bogi véleményét is kikértem erről a helyzetről, ő pozitívan fogadta a változásokat, nagyon motiválja, hogy egy olimpiai bajnokkal készülhet együtt” – nyilatkozta Virth Balázs.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Milák Kristóf az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top