Trend

Szépségtippek őszre (x)

Napközben még csodás nyárias idő van, de esténként már érezzük, ahogy érkezik az ősziesebb, hűvösebb és szelesebb idő. Itt a pillanat, hogy a bőrünket is előkészítsük a közeledő új évszakra. A nyári barnaság lassan lekopik – ne várjuk meg, amíg a felső hámréteg száraz, vékony és fakó lesz. Hozzuk gyorsan helyre, amit a nyári napsugár és a sós víz tönkretett.

Szépségtippek őszre (x)
Nyerjük vissza bőrünk ragyogását, rugalmasságát, vitalitását és tüntessük el a friss ráncokat!

1. Igyunk vizet!

Igen, mindig-mindig ez az első lépés. Hidratáljunk belül, hiszen bármit is teszünk kívül, ha belülről nem támogatjuk meg, nem lesz eredménye. Tehát sok – sok víz, esetleg gyógyteák cukor nélkül, és akkor jöhet a következő lépés.

2. Alakítsuk ki a napi arcápolási rutinunkat!

Mielőtt bármit is tennénk a megfakult, pergamenszerű bőrünkkel, kezdjük az alapokkal, és végezzünk tökéletes tisztítást.

A legjobb sminklemosók a micellás arcelmosók. Mi is az a micella? Apró gömböcskét jelent, ami mágnesként vonzza magához a zsíroldékony anyagokat, magába zárja azokat és így távolítja el a faggyút, sminket és a szennyeződéseket. A Balea Micellás arctisztító víz levendulakivonattal vegyes és érzékeny bőrre is kiváló, kezdjük vele a tisztítást! A micellás arclemosó segítségével egyetlen mozdulattal tüntethetjük el a smink maradványait, miközben tisztítjuk és tonizáljuk is a bőrünket.

+1 környezettudatos tipp:
A smink eltávolításához az eldobható vattakorongok helyett próbáljuk ki a mosható korongokat.

Szépségtippek őszre (x)
3. Külső hidratálás!

A reggeli és az esti arcápolási rutinok jó, ha egy kicsit eltérnek egymástól. A megtisztított bőrünknek reggel más anyagokra van szüksége, mint este. Este kis hámlasztás, nappal kis vitamin, ami fokozhatja a bőrünk regenerálódását. Mivel a különböző textúrájú anyagok különböző módon szívódnak fel, így mindig figyeljünk a sorrendre, vagyis a könnyedebb textúrával kezdjünk és haladjunk a zsírosabb felé.

Jöjjön tehát a szérum!

A szérumok könnyed állaguknak köszönhetően gyorsabban jutnak a bőr mélyebb rétegeibe, mint az arckrémek. A hatóanyagok koncentráltan vannak benne, így egy kis adaggal is erőteljes hatást érhetünk el, felkészítve bőrünket a további termékek befogadására.

Reggeli rutinhoz a legideálisabb egy kis C-vitaminos szérummal kezdeni a hidratálást. A Balea arcszérum aktív C-vitaminnal életre kelti a fakó arcbőrt és ragyogóbb kinézetet biztosít neki. Kisimítja a finomabb ráncokat és életre kelti a fáradt arcbőrt. Antioxidatív hatású formulája óvja a bőrt a káros környezeti hatásoktól és intenzíven hidratál.

Az esti arcápoláshoz is használjunk intenzív szérumot. A retinol és a kollagén remek párosítás, hogy a bőrünk feszesebbé váljon. A Balea Beauty Collagen arcápoló széruma retinollal csökkenti a ráncokat, és bőrünk fiatalosabb és tartósan hidratáltabb lesz a használatával.

Következzen az arckrém!

A külső hidratálást folytatva elérkeztünk az arckrémekig. A nappali arckrémek feladata, hogy megjelenésünk friss és üde legyen, hogy ápolja az arcbőrünket. Korunktól és a bőrünk állapotától függően az arckrémek széles választékából válogathatunk, ránctalanító és bőrfeszesítő, hidratáló, pórusfinomító és mattító, valamint nyugtató arckrémek is szóba jöhetnek. Hidratálnak és ápolnak, miközben védenek a káros UV-sugaraktól.

Mutatunk egy izgalmas hab állagú terméket: az alverde Pro Climate 24h arckrém szinte minden bőrtípusra alkalmas, innovatív, sőt nem mellesleg környezetsemleges* is – emellett frissít és intenzíven hidratálja az arcbőrünket.

*A termék kompenzálja az el nem kerülhető környezeti hatásokat – a klímaváltozást (a CO2-kibocsátást), az eutrofizációt, a savasodást, a nyári szmogot és az ózonréteg elvékonyodását.

+ extra gyors hidratálás!

Úgy érezzük, még mindig nem az igazi a bőrünk, egy kis extra hidratálás még mindig kellene? Ilyenkor vethetők be a csodaampullák, amelyeknek expressz hatásuk van, és azonnal hidratálnak! Próbáld ki a Balea Aqua Express hidratáló shotot, vagy ha kicsit hosszabb kúra kellene, akkor a 7 napos alverde ampullakúrát  javasoljuk, amely a Bach virágok jótékony hatásával hozzák egyensúlyba bőröd!

Az ampullák mellett persze ne feledkezzünk meg a hidratáló maszkokról sem: az alverde hidratáló arcmaszkja reggel és este is kiváló segítőtárs, hogy a bőrünk mielőbb visszanyerje egészséges ragyogását!

Szépségtippek őszre (x)
4. M
ost már sminkelhetünk!

Az alaposan előkészített bőrünk ragyogó alap a sminkeléshez. BB/CC krémmel vagy akár alapozóval is folytathatjuk, majd jöhet a többi smink, hogy igazán gyönyörűnek érezhessük magunkat egész nap. Az alverde Perfecter Teint CC krém 24 órán át hidratálja, feszesíti és kisimítja a bőrt, miközben UVA/UVB-védelemmel óvja a bőrt a napsugárzáshoz köthető idő előtti bőröregedéstől és a pigmentfoltok kialakulásától. Az ásványi és fényvisszaverő színpigmentek természetesen üde és egyenletes bőrszínről gondoskodnak, illetve kiegyenlítik a bőr egyenetlenségeit és a kisebb ráncokat.

Dekorkozmetikumokból válasszunk a bőrünknek és az évszaknak megfelelőt. Ha ötletre, tanácsra vagy éppen segítségre lenne szükségünk, akkor pedig látogassunk el a dm social media felületeire. Hetente frissülő szépségtippek, többek között hajápolási, bőrápolási, körömápolási és sminktrendekkel kapcsolatban. Legyen szó színekről, formákról, stílusokról, nálunk biztosan találkozhatsz vele.

Csatlakozz a közösségimédia-felületeinkhez és tarts velünk interaktív, ÉLŐ bejelentkezéseken hétről-hétre! Tedd fel azokat a kérdéseket, amelyek foglalkoztatnak a szépségápolás témájával kapcsolatban! Látogass el a dm weboldalára az aktualitásokért és sok-sok szuper termékért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top