nlc.hu
Trend

Kabátok, sálak, sapkák - Gyerekruhadivat télre

Kabátok, sálak, sapkák – gyerekruhadivat télre

Télikabátoktól az egyujjas kesztyűkig mutatjuk az ötleteket, mit adjunk télen a gyerekre.
Őszi-téli gyerekruhadivat

Kisgyereket öltöztetni néha úgy tűnik, elég nagy macera. Cuki mintás holmikat válasszunk? Vagy öltöztessük csajos szettekbe a lányunkat, és igazi kispasinak a fiunkat? Tündéri pinkbe, pasztell színekbe, vagány mustársárgába, élénk kékbe? Lehetőség, mint égen a csillag, bár jól megszűrhetjük őket, elég csak az árakat nézni és a praktikumot, amit, tetszik vagy sem, az ovis korosztály esetén érdemes szem előtt tartani. Mindezeket a dilemmákat és szempontokat összegyúrva mutatunk nektek egy csokornyi ötletet, hol, milyen gyerekruhát tudtok választani télre, ám még előtte gyorsan bedobnánk egy figyelmeztetést:

Gyerekruhát használtan venni kifejezetten érdemes. Pláne a kicsiknek, akik szezononként új ruhatárat kapnak, és gyakran megesik, hogy nincs rajta pár alkalomnál többször az eladásra kínált ruha, amit féláron vagy kevesebbért is megvehetünk. Jókora összegeket lehet így spórolni, mint ahogy a szezon végi kiárusítások esetén fillérekért beszerzett, egy mérettel nagyobb szettek is kincset érnek, mikor belenő a gyerek. Mégis, mindig adódhat egy-egy ruhadarab, amit szeretnénk újan megvenni, amit pont nem találunk használtan, amiből nem jó a játszós, és még sorolhatnánk. Így ha te is épp keresed a tökéletes téli kabátot, overallt vagy kiegészítőket hozzájuk, mutatjuk, mikből tudsz válogatni.

Overallok

Kevés dolog annyira praktikus és könnyíti meg annyira a reggeli készülődést, mint egy téli síoverall. Míg a gyerek iskolába nem megy, a legegyszerűbb mód rá, hogy talpig vízhatlan legyen (legalább egy kis időre), és egész biztosan ne fázzon. Bölcsődei gondozók és óvó nénik első számú kedvence, amibe pikk-pakk belerakják a 20+ gyereket, és a játékidő nem az öltözőben megy el. Egy overall tehát jó, ha van, minél koszállóbb színben, annál jobb, ő lesz az, amit hetente moshatunk és tesztelhetjük, hogy marad vízhatlan az anyag a tél végéig. 

Next macis overál
Megnézem
Összes kép (9)

Kétrészes szettek – nadrágok

Mindenhová persze nem akarjuk overallba csomagolni a gyereket, és nincs is mindig szükség erre, amely felveti a dilemmát: két váltás téli öltözete legyen a gyereknek vagy sem? Mellette szól az érv, hogy mégis van egy B opció, ha hirtelen mosni kell és reggelre nem szárad meg ami van, vagy ha agyonmosott lesz az az egy és nem lesz „normális” téli gúnyája annak a gyereknek karácsonykor. Ellene szól a dupla költség, és az, hogy tudjuk, jövőre már úgysem lesz rá jó, így könnyen lehet, hogy csak párszor fogja felvenni. Hogy mi a helyes megoldás, azt mindenki döntse el maga, divatügyileg amit ide fűznénk, az a kétrészes szettek, a sínadrágok és téli kabátok kombinációja, amik az ovin kívüli létet praktikusan variálhatóvá teszik. Hordható a kabát külön is, de ott a sínadrág, ha elkél a plusz réteg. Lássuk elsőként a nadrágokat:

CA világoskék sínadrág
Megnézem
Összes kép (6)

Télikabátok

A legtöbb márkánál gondolnak rá, hogy színben, stílusban találjunk a sínadrágokhoz passzoló kabátot is, ám ne vegyük ezt kötelező érvényűnek. Sőt, annál egyszerűbb lesz az életünk, minél egyszerűbb a nadrág (mondjuk fekete), akkor jöhet bármilyen minta Elzától McQueenig, unikornistól a mackókig, biztosan tökéletes lesz hozzá.

Nex kisfiú kabát
Megnézem
Összes kép (9)

A „B” kabátok

Míg az ovi udvarára vétek (de legalábbis felesleges) világos színekbe öltöztetni a gyereket, más helyzetben már kevésbé lehet szempont, színét tekintve mennyire kényes az a télikabát. Lehet ez az ünneplős, a csinos, a hétvégi, vagy ahogy nevezni szeretnénk, ami lehet tündéri és cuki, és reméljük, a drága gyermek pont nem ebben hasal majd bele a tócsába.

Zara pöttyös télikabát
Megnézem
Összes kép (6)

Sapkák, sálak, kesztyűk

Cukibbnál cukibb téli sapkák közül válogathatunk, ám bármilyen helyes is a design, ha nem fülvédős a kialakítása, értéke kétséges. Én legalábbis annak idején erre a megállapításra jutottam, az a fránya sapka ugyanis hajlamos elcsúszni, lecsúszni, és akkor bizony könnyen fázhat a gyerek füle. Legalább ennyire fontos, hogy kellően a fejére lehessen húzni, védje a homlokát, ne csak úgy csücsüljön a feje búbján. A sálak esetén a csősálak és nyakmelegítők szuper megoldások, kesztyűk esetén pedig az ujjacskákat egyesével beazonosító lenne az ideális, ennek hiányában talán az is elég, ha az ovi udvarára vízhatlant, máskülönben pedig könnyen felhúzhatót választunk.

Next tarajos sapka
Megnézem
Összes kép (18)

 Gyerekdivat másként

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top