Trend

Mit akarunk mi nők? Bankkártyával fizetni! (x)

Ahogy a köröm- és hajtrendek, úgy változnak a nők vásárlási szokásai is. Érdemes odafigyelni erre a szépségipari vállalkozóknak is – körmösöknek, fodrászoknak, sminkeseknek, masszőröknek, kozmetikusoknak –, nehogy lemaradjanak a vendégekért folyó versenyben.

Az elmúlt években egyre többen kezdték mellőzni a készpénz használatát, vagy csak minimális összeget hordanak maguknál. Ennek a tendenciának csak újabb – ám igen nagy és visszafordíthatatlan – lendületet adott a koronavírus-járvány.

A fiatalok, a digitális generáció szülöttei eddig is olyan magától értetődően használták a bankkártyájukat, mint a fodrász a hajszárítót vagy az ollót. A pandémia kitörése óta azonban még azok az idősebbek is elgondolkodtak, hogy feltétlenül szükséges-e folyton érméket és címleteket cserélgetniük, akik egészen addig abban a tudatban éltek, hogy biztosan nem létezik biztonságosabb fizetési mód a készpénznél.

Mit akarunk mi nők? Bankkártyával fizetni! (x)

Ahogy arról a keszpenzmenteszona.hu is beszámolt, a Mastercard reprezentatív felmérésének eredményei szerint az emberek 62 százaléka gyakrabban fizet bankkártyával, mint a járvány előtt, 17 százalék pedig azok aránya, akik korábban kizárólag készpénzzel fizettek, de most már a kártyát is használják. Összességében a megkérdezettek 82 százaléka szeretné a jövőben is megtartani új fizetési szokásait, ami egyértelműen a korábbinál gyakoribb bankkártyahasználatot jelent.

Ebből adódóan a szolgáltatóknak – még az egészen kis vállalkozóknak is – érdemes elgondolkodniuk a bankkártyás fizetés lehetőségének bevezetésén.

Mit akarunk mi nők? Bankkártyával fizetni! (x)

Az emberek ugyanis szívesen fizetnének kártyával, akkor is, ha nem beszélnek róla vagy nem kérik ezt maguktól. Elektronikus fizetéssel ráadásul az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb. Nem mellesleg pedig a kártyaelfogadás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül, hiszen kártyaelfogadóként a vállalkozásod is népszerűbb lehet másokénál. Jó, ha megjegyezzük: a kártyaelfogadás ma már alap!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top