Trend
Szponzorált tartalom

Hogyan vásároljunk férfiak számára parfümöt online, illattesztek nélkül? (X)

A parfüm és az orrunk szoros kapcsolatban van egymással, ezért furcsának tűnhet, hogy egy üveg vásárlásán gondolkodunk úgy, hogy először szippantanánk vagy kipróbálnánk egy mintát. De ugyanúgy, ahogy manapság ruhákat vásárolunk felpróbálás nélkül, egyre többen szerezzük be illatainkat online anélkül, hogy valaha mintát vettünk volna belőlük.

Parfümvásárlás minta nélkül

Egyértelmű, hogy mindig jobb lesz megszagolni egy illatot vásárlás előtt, és ha van lehetőségünk mintát rendelni, akkor a szakértők azt javasolják, hogy próbáljuk ki, de ha erre nincs mód, a parfüm online vásárlása ebben az esetben szintén hatékony lehet.

Az illatvásárlás nem különbözik egy plazmatévé vagy egy golfütő vásárlásától: egyszerűen fel kell vértezni magunkat a lehető legtöbb információval, mielőtt végül a „Vásárlás most” gombra kattintunk. Az internetnek köszönhetően szerencsére rengeteg forrás áll rendelkezésünkre az adott márka kapcsán.

Arra azonban figyeljünk oda, hogy a magas ár (pl. egy 30 ezer forintos árucikk) nem feltétlenül jelenti azt, hogy a termék jó lesz; és nem minden olcsó parfüm (közel 5 ezer forintos áron) rossz minőségű.

Az olyan szavak, mint az „intenzív”, „extrém”, „sötét”, „éjszaka”, „szenvedély” és „víz”, mind közvetítik a parfüm hangulatát és intenzitását. Az ismert márkák, mint a Boss Bottled Night, a Nuit d’Issey és a Bvlgari Man Black, például gazdagok és melegek lesznek, és esténként való viseletre készültek, míg a Versace Man Eau Fraîche és a Davidoff Cool Water könnyűek, frissek és jobbak, ezért nappali használatra alkalmasak.

A parfüm színe jelentős lehet

A reklámipar évtizedek óta használja a színeket a termékek jelzéseként – és ez így van ebben a világban is. A csomagolás sem mindig tükrözi azt, ami az üvegben található, ennek kivédésére segíthetnek a színek.

A reklámokban a „cool blue-t” hagyományosan a frissességgel társítják, a parfümökben pedig gyakran használják „tengeri” vagy „vízi” illatanyagok csomagolásában, mint a Davidoff Cool Water, a Dolce & Gabbana Light Blue Pour Homme és a Ferragamo’s Acqua, Essenziale. Tiszta, vizes és néha egy csipetnyi sós tengeri permetet várnak el ezektől. Mindezek mellett más termékek, például Tom Ford Neroli Portofinoja és az Acqua di Parma Blu Mediterraneo Ginepro di Sardegna-ja mediterrán hangulatúak. Gondoljunk a nyári citrusos jegyekre és az aromás fűszernövényekre.

Hogyan vásároljunk férfiak számára parfümöt online, illattesztek nélkül? (X)

Hogyan vásároljunk?

Amikor a hazai webes boltokban szeretnénk beszerezni a férfi parfümöt, először gondoljuk át, milyen hangulatot szeretnénk elérni az adott aromával. Valami friss és ropogósra van szükség a munkához? Vagy netán valami gazdagabbat keresünk az esti szórakozáshoz? Döntsük el tehát, hogy melyik hangulathoz, alkalomhoz, és évszakhoz van szükség az aromára, majd vegyítsük össze azzal a termékcsaláddal, amely leginkább jellemző a férfi stílusához.

Ha továbbra is hezitálunk, hogy melyiket válasszuk, akkor ragaszkodjunk ahhoz az aromához, amit szeretünk és gyakran használunk.

Az a jó ezekben a változatokban, hogy megőrzik az eredeti esszenciáját, így, ha szeretjük a Dior Homme-ot, akkor valószínűleg a Dior Homme Intense-t (mélyebb és gazdagabb, nagyobb hangsúlyt fektetve a virágos-fás jegyekre) és a Dior Homme-ot részesítjük előnyben. Az Eau For Men, amely könnyebb és frissebb, mindkettő felismerhetően „Dior Homme”, így biztos tétet jelent, ha nem tudjuk melyiket vegyük meg. Egy biztos, hogy olyan férfira vonatkozó stílust testesítenek meg, aki boldog, kiegyensúlyozott, valamint tudja, hogy mit akar, azaz határozott céljai vannak az életben.

Végszó

Összességében elmondhatjuk, hogy érdemes jó alaposan körülnézni, mielőtt a vásárlás mellett döntünk. Egy jó illat tartós, és kapcsolódik a személyhez, ezért mindenképpen jó befektetés, ha hagyunk elég időt adott parfüm megtaláláshoz, ezért informálódjunk és olvassuk el a termékhez kapcsolódó leírásokat.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top