nlc.hu
Trend

Dyson hajformázók tesztje

3 hajformázó, ami alapjaiban változtatja meg az életedet (X)

Akinek gyenge, vékony szálú haja van, az tudja, hogy nagyon ritka az az eset, hogy a reggeli frizura gond nélkül vállalható. Ilyenkor jön a szárazsamponozás, ami vagy segít, vagy nem. Aztán ha az sem működik, akkor indul a hajmosás, hab, hajszárító, körkefe, hajlakk, hajpor… Egy kisebb drogéria kerül a frizurára, hogy aztán legyen 4-5 jó óránk, egészen addig, ameddig össze nem fogjuk az egészet, mert könyörtelenül rálapul a fejünkre. Így volt eddig. De aztán megérkeztek az újgenerációs hajformázók.

A legtöbb hozzám hasonló csaj meg sem próbálkozik hajnövesztéssel, vagy azzal, hogy kibontva hordja a frizuráját. Mi a vagyunk az örökké copfosok. Próbáltam én mindent, amit csak bírtam, körkefés hajformázót, hajsütő vasat, meleg hajcsavarót, hajvasalót, tulipános hajcsavarót, kb. csak szívószálra nem tekertem fel a hajamat. Az eredmény vagy nagyon macerás volt és közepesen tartós, vagy könnyedén végeztem, de a látvány hamar elmúlt. A Dyson Airwrap gépével sokáig szemeztem, egy csomó Insta- és Youtube-videót megnéztem, tippeket a Pinteresten, véleményeket fórumokon és mindenki áradozott a készülékről. Az ára borsos, de ismerve a márkát, a befektetés kellően tartós lesz ahhoz, hogy megérje.

Airwrap – a mindentudó

A Dyson Airwrap több olyan technológiai újítást is villant, ami megkíméli a festéssel évek alatt agyongyötört hajamat. A 150° feletti hőmérséklet súlyosan károsíthatja a hajat. A 230° feletti levegő megégeti. Az Airwrapban található termosztát másodpercenként több, mint 40 alkalommal ellenőrzi a kibocsájtott légáramlat hőmérsékletét. Ezeket az adatokat továbbítja a mikroprocesszornak, mely intelligensen szabályozza a fűtőegységet, ezzel tartva a hőmérsékletet folyamatosan 150° alatt. Így megóvja a hajat az extrém hő okozta károsodástól. Hát nem pazar?

Hozzá kell tenni, hogy az Airwrap nem úgy működik mint a többi hajszárító, ami miatt kicsit lassabban lehet rákapni az ízére, és gyakorolni se árt. Ez a készülék maga köré szívja a hajat. A Coanda-hatás egy aerodinamikai jelenség. A megfelelő sebességgel és nyomással meghajtott légáram magához vonzza a közelében található felületeket és levegőt. A Dyson Airwrap hajformázó egy körkörös légörvényt hoz létre a hengerek körül, amely finoman vonzza, valamint felcsavarja és göndöríti a hajat. Ráadásul mindent úgy, hogy nem túl hangos.

Az elegáns barna doboz több fejet is rejt, egy hagyományos szárító fejet, két különböző vastagságú göndörítő fejet (ebből azért van 4 darab, mert mindegyikhez tartozik kifelé és befelé tekerő fej is), egy körkefét és két egyenesítő fejet, attól függően, hogy mennyire vastag szálú a szárítandó haj.

Hajmosás után nem árt a hajat egy kicsit előszárítani a hagyományos fejjel, a törölközőszáraznál egy kicsit szárazabbra, főleg akkor, ha a göndörítőt vagy a körkefés fejet szeretnénk használni. Utána érdemes négy részre osztani hajat, aztán lentről felfele elkezdeni a szárítást. Ha göndöríteni szeretnénk, akkor sose vegyünk egyszerre sok hajat, mert sokkal kevésbé lesz szép a fürt. Apránként haladjunk úgy, hogy az arcunkkal párhuzamosan tartjuk a hajszárítót és egyszerűen csak hagyjuk, hogy kellő mennyiségű hajat magához szívja a hajformázó. Szárítsuk meg és a végén a középső gomb felfelé tolásával, a tartósabb eredmény érdekében fújjunk rá hideg levegőt. Az első alkalommal azt fogjuk gondolni, hogy bénák vagyunk, vagy a gép használhatatlan, esetleg a hajunk romlott el. 30 percet is szenvedhetünk és az eredmény nem lesz igazán megnyerő. Na ekkor nem szabad feladni. Nekem nagyjából két hét kellett hozzá, hogy megtanuljam, hogyan tartsam, mennyi hajat vegyen fel egyszerre, mennyi ideig szárítsam és mennyire legyen nedves a kezdőállapot. Türelemjáték, de higgyétek el, maximálisan megéri.

Corrale – a simogató

A legjobb része a történetnek az volt, hogy nemcsak az Airwrapot, de a Dyson két másik hajformázó csúcstermékét is tesztelhettem: a Corrale-t és a Supersonicot is. Előbbit úgy is jellemezhetnénk, hogy a hajvasalás szuperlatívusza, amit tud. A tökéletes simaság és a lehetséges maximális hajkímélet érdekében a Dyson Corrale flexibilis simítólemezeket kapott, amelyek egyenletesebben érik a hajszálakat, így azok nem szállnak. Ez szebb eredményt, és 50 százalékkal kevesebb hőmérséklet okozta károsodást eredményez.

A csomagban találjuk a négycellás lítium-ion akkumulátort, magát a hajvasalót, valamint a töltőállványt, amihez mágnessel kapcsolódik a töltő zsinórja. A teljes töltöttségi szint eléréséhez elméletileg 70 perc kell, de nekem első használatkor 50 is elég volt. Aztán jött maga a hajvasalás, ami a Corrale-lal gyerekjáték, ráadásul vezeték nélkül is megtehető – éljen a 21. század! Az én hajamat nagyjából 20 percbe telt végigsimítani vele. És ami külön szuper volt, hogy nem kellett a tincseket többször is megvasalni, mert egyetlen húzással szálegyenessé és isteni puhává változtatta őket a készülék. A műveletre egyébként hajtípustól függően háromféle hőmérséklet áll rendelkezésre: 165, 185 és 210 fok, LCD kijelző mutatja, melyikre van épp állítva a gép. Azt pedig, hogy az adott hőmérsékleten is maradjon, intelligens hőfokszabályzó technológia biztosítja, mely másodpercenként százszor méri a formázólapok hőmérsékletét.

Így hát egyrészt egész gyorsan végeztem a dologgal, másrészt – és a hab a torta tetején ez volt – csillogó, és pihe-puha fürtöket kaptam végeredményként, ami nem szálldosott, nem lett másnapra élettelen és lapos, hanem még napokig teljesen jól megőrizte a formáját.

Supersonic – a korszakalkotó

Végül, de nem utolsósorban a Dyson Supersonic nevű hajszárítóját is  teszteltem. A készülék 5 kiegészítővel érkezik, ami könnyen felhelyezhető a hajszárítóra. Ezekkel a kiegészítőkkel többféle frizurát is el tudunk készíteni. Formázhatunk egyenes, hullámos vagy göndör fürtöket is.

A legjobb pedig, hogy gyors szárítást tudunk vele elérni, extrém hőhatás nélkül. Más hajszárítókkal ellentétben a Dyson Supersonic másodpercenként több mint negyvenszer méri és szabályozza a távozó levegő hőmérsékletét. Ennek köszönhetően megelőzhető az extrém hő okozta károsodás és megőrizhető a haj ragyogása.

Összességében azt mondhatom, hogy engem mindhárom termék meggyőzött, mert a hajformázás egészen új korszakát villantják fel, ahol a lényeg nemcsak a szépen formázott frizurán, hanem a haj védelmén és egészségén is van. Személy szerint bármelyiket örömmel elfogadnám ajándékba.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top