nlc.hu
Trend

Vicces street style szettek

5+1 alkalom, amikor az utca divatja inkább vicces lett mint trendi

Divatosnak divatos, de szívesen felvennéd?

A street style fotózás már rég nem arról szól, hogy az utca gyanútlanul sétálgató, fess emberét lencsevégre kapják. Spontán pillanatok helyett precíz szervezés eredményét láthatjuk, influenszerek, modellek és a divatvilág prominens (vagy kevésbé prominens) szereplőinek részvételével. Sokkal inkább a hétköznap díszletei közé helyezett divatbemutatóról van szó, ami nem az önkifejezés, hanem a reklám eszköze. Ettől még persze szeretjük, és követjük, mert általuk sokkal könnyebb elképzelni, miként festenének a legújabb trendek a mindennapokban, időnként mégis jót mosolygunk rajta, miként tud az eklektika átcsúszni a szürrealitás mezejére. Ezekből a pillanatokból mazsoláztunk.  

„Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő”

Hogy mennyire igazak Shakespeare szavai, arra tökéletes példa a lenti, természetfilmek stílusában készült (és nagyon vicces) kisfilm, mely a street style fotózások színfalai mögé enged bepillantást, és mikor máskor, mint a Párizsi Divathéten, a divatvilág legfontosabb eseményén.

Mennyi stílus és sikk, amit ezeket a képkockákon láthattunk! Ám nem mindig van ez így. De gustibus non est disputandum – mondták vala, ízlésről pedig továbbra sem érdemes vitatkozni, és nem is akarunk, csupán halkan szeretnénk megkérdezni:

ezt a testszínű, alá öltözetnek és pizsamának egyaránt kinéző kétrészes ruhát biztosan érdemes utcán viselni? Kérdezzük ezt úgy, hogy tudjuk, a Marine Serre márka roppant felkapott, ez a hacuka pedig pláne, mióta Beyoncé egy fekete változatában jelent meg egy kosármeccsen. Igaz, ő nem gumipapucsot húzott hozzá – talán ebben lehet a titok.

Marie Serre szett Gucci kalappal

Aláöltözet vagy pizsama – hirtelen ezek jutnak eszünkbe erről a szettről. (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Időről időre feltűnnek a jeti csizmák, népszerűségüknek pedig mindig jót tesz, ha egy-egy híresség jelenik meg bennük. Rihanna például imádja a karakteres darabokat, na de láttunk már rajta mamutcsizmát is, mégsem gondoljuk úgy, az a legelőnyösebb lábbeli, amit valaha terveztek. Ezekről a bumfordi csizmákról is végre lemondhatnánk, nem voltak előnyösek a hetvenes években sem, mikor először divatba jöttek, és azóta sem lettek ízlésesebbek, pláne ha szőrme kabáttal fokozzuk a látványt.  

szett szőrös csizmával, bundával

A jeti csizma egy hatalmas, szőrös NEM! (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Még egy kicsit a szőrös cipőknél maradva, érdemes megjegyezni azt is, a szobapapucs nem utcai lábbeli. Még akkor sem, ha látványos narancs színben pompázik, és szuper color block szettet eredményez ruhánkkal. Arról nem is beszélve, hogy mikor szezonja van meleg, mikor nincs, megfagy benne a lábunk.

street style szett szobapapuccsal

Szobapapucs főszerepben. (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

A divat tökéletes eszköz rá, hogy kísérletezzünk, kipróbáljunk új dolgokat, stílusokat, hogy segítségükkel kifejezzük önmagunkat. És ez bizony mindenkinél mást jelent, van, hogy egy bézs szett és egy babakék platform loafer társításában találjuk meg a nirvánát,  és van, hogy nem. Szinte fájó látni, hogy ennyi divatos, és önmagában jól kinéző ruha és kiegészítő mennyire nem alkot egységet. 

street style szett

Részleteiben szuper, együtt borzalmas. (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Aztán van, hogy alkot, erre mi ugrik be róla? Nagy Madár a Szezám utcából.

sárga street style szett

Neked mi jut eszedbe a képről? (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Ennyi magabiztossággal arany flitteres bugyit viselni utoljára Carrie Bradshaw-t láttuk a Szex és New Yorkban. És minő véletlen, ő is egy Dolce & Gabbana darabot viselt!

szett arany flitteres bugyival

Az arany flitteres bugyi önbizalmat ad. (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

A divatbakik köztünk vannak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top