A divattervező elárulta: ezért kisebbek a zsebek a női nadrágokon

S. Z. | 2022. Január 04.
Végre kiderült, miért vannak apró zsebek a női nadrágokon, már ha egyáltalán van rajtuk zseb.

A férfi nadrágokon általában jókora zsebek vannak, amelyekben kényelmesen elfér a telefon, a pénztárca és a kulcscsomó. A női nadrágokon viszont olyan kicsi a zseb – már ha egyáltalán van rajtuk – hogy semmire sem használhatók.

A kérdést valaki felvetette a Quora nevű oldalon is, Emily Keller divattervező pedig részletesen felfedte a női nadrágok miniatűr vagy nem is létező zsebének rejtélyét. Három okot sorolt fel:

Emily Keller megjegyzi, hogy mindezekért nem a divattervezőket kell okolni, hiszen az egész nem az ő hibájuk, ők csak végzik a munkájukat, és bele kell férniük egy adott költségkeretbe.

Hozott egy elméleti példát is: terveznek egy legombolt galléros inget, aminek a legyártása 12 dollárba kerülne nagy tételben, de a keret csak 10 dollár. Ekkor költségcsökkentő változtatásokra kényszerülnek: a gallér gombjait eltávolítják, az ing gombjainak számát 8-ról 7-re csökkentik, leveszik a zsebeket, az eredeti négy színt háromra csökkentik, eltávolítják a gallér és a mandzsetta bélését, valamint hosszabb öltések használatával gyorsítják a varrást, így csökkentik a varrási költségeket. Ezek csak példák, írja a divattervező, de számtalan módja van annak, hogy olcsóbban állítsanak elő egy ruhadarabot.

(Kiemelt kép: Pexels/Jasmin Chew)

Exit mobile version