Trend

Egy jóganadrág miatt röhög a fél internet

Magában a gatyában amúgy nincs semmi nevetséges, sőt: azon ritka női ruhadarabok közé tartozik, amelyeken van normális zseb. Egy vásárlója viszont e felett érzett örömében olyan posztot eresztett meg az Amazonon, hogy a fal adja a másikat. Az persze elgondolkodtató, hogy min is vihogunk valójában.

Egyre többször kerül szóba, mennyire igazságtalan, sőt szexista gyakorlat, hogy a női ruhákon többnyire nincsenek zsebek. Vannak darabok, amelyekből komplett kutatómunkát igényel zsebes verziót találni – ennek megfelelően, ha valahonnan előkerül egy, az kvázi eufóriát tud okozni. Pont ez történt Karen Shermannel is, amikor rábukkant egy zsebes jóganadrágra az Amazonon, de ami innentől következett, az egyáltalán nem nevezhető hétköznapinak, ugyanis hősnőnk olyan értékelést rittyentett a webáruházban a termék mellé, hogy azon sem lepődnénk meg, ha Ráskó Eszter lett volna a szellemírója. Hadd szabadjon kivonatolnunk:

Minden. Idők. Legjobb. Jóganadrágja!!!

SZENT SZAR!! Azután vettem meg ezt a gatyát, hogy végignéztem, ahogy a barátnőm egy ilyenben nyomul, és sosem esik ki a zsebéből a mobilja. De akkor még nem is sejtettem, hogy a mennyországba váltok jegyet a seggemnek, amikor magamra húzom. Az anyaga vastag, KÉNYELMES, jól tart, […] a szülés utáni hasi hurkákat pedig álomszépen elrejti. És ami a legjobb az egészben: a zsebek! Már az is fantasztikus, hogy egyáltalán vannak zsebei, de én úgy döntöttem, hogy tudományos érdeklődésből azt is letesztelem, mennyire anyabarátok ezek a kis vackok. Hát, bármi beléjük fér, és biztonságosan meg is tartják! A mellékelt képen egy hétdecis üveg rozé pezsgő látható a zsebemben, és nekem mindenki elhiheti, hogy akár a rendőrség elől is menekülhetnék ebben a gatyóban, az én kis rózsaszín kincsem (mármint a rozé…) olyan biztonságban lenne, mint annak idején a gyerekeim a babahordóban. […] És amikor kivettem az üveget, a zseb nem volt kinyúlva, sem megbuggyosodva, úgy ugrott vissza a helyére, mintha nem is lett volna benne semmi! […]”

Az inkriminált termékértékelés (Kép: Amazon / Karen Sherman)

A stand-up-leiratnak is beillő szöveg egyébként még tavaly novemberben született, de világhódító útjára csak azután indult el, hogy tavasszal más is elkezdte italos üveggel tesztelni a jóganadrágot, majd kiszúrta a történetet a Boredpanda. Azóta viszont kisebbfajta társadalmi ügy kerekedett a posztból és a tárgyából: ahova eljut a híre a neten, ott egyből megkezdődik a párbeszéd arról, hogy miért is kell extrának lennie a zsebnek egy ruhadarabon, szóval ki tudja, talán még pár gyártó is felfigyel a problémára, és elindul valamiféle változás.

Valljuk be, egy poénra vett termékértékeléstől mindez azért elég szép. Több humort a webáruházakba, és több zsebet a női ruhákra!

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Kevin Bhagat / Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top