nlc.hu
Trend
Divatos teniszkarkötők

Köszi, teniszcsillagok! Híressé tették a csillogó karkötőket, amikből mostanra vezető trend lett

Minden porcikájában népszerűségre termett a teniszkarkötő, az elmúlt években mégsem volt az. Érthetetlen, miért.

Az elmúlt hetekben, hónapokban a népszerűségi listák élére tornázta fel magát egy ékszer, mely körül különösebb felhajtás már éve óta nem volt. Külleme azonban oly tökéletesen magába sűríti az aktuális divatirányzatok csillogásra vágyó mohóságát, hogy a teniszkarkötők, mint konkrét ékszertípusok, is fontossá lettek.

Mik azok a teniszkarkötők?

A teljes hosszában csillogó kövekkel kirakott, változó vastagságú (és karátszámú) karkötő maga a kifinomult elegancia, így tökéletes kiegészítője az alkalmi ruháknak, ám formavilágának köszönhetően a hétköznapok ékszereként is viselhető. Az eredetileg egy sorban, gyémántokkal ékesített ékszer maga volt a luxus (és ezek a darabok természetesen ma is csak egy egészen szűk kör kiváltságai), melynek elnevezését Chris Evert amerikai teniszcsillaghoz kötik. Egyes leírások szerint a teniszező kedvence volt ez a fajta karkötő, ami a 1987-es Grand Slam bajnokságon kisebb galibát okozott. Leesett a kezéről, ezért ő megállíttatta a meccset, hogy megtalálja, és biztonságba helyezze. A nagyközönség ekkor figyelt fel az ékszerre, amin egyből rajta ragadt a teniszkarkötő kifejezés, a többi pedig már történelem.

Valójában azonban egysoros, körbe gyémántokkal ékesített karkötőket már a huszas évek tehetős hölgyei is hordtak, a hetvenes évek csilli-villi diszkókorszakában pedig, elsőként a történelem során, divattá vált a drága ékszereket hétköznapi, farmeres szettekhez viselni, ily módon keverni a luxust és az átlagos darabokat. Chris Evert pedig, akinek teniszkarrierje 1972-ben kezdődött, szépen illett ebben a képbe: gyémánt karkötőt viselni sportolás közben, nagyon hozta a trendet. És bár a teniszpályán drága ékszerekkel, órákkal megjelenni sikk lett a teniszezők körében (sőt, más források szerint meg sem történt a karkötő elvesztős incidens, vagy ha megtörtént, korábbi évre datálható), az ékszer mai elnevezése egyértelműen ebből az időszakból és közegből eredeztethető.

Teniszcsillagok teniszkarkötővel

Chris Evert a hetvenes években
Megnézem
Összes kép (3)

A gyémántkarkötő persze csak kevesek kiváltsága, ám az egyre szebb csiszolásnak hála, cirkónia vagy épp finoman megmunkált kristályokkal kirakott darabokból is válogathatunk, ha szeretnénk egy örök klasszikus, jól kihasználható, divatos teniszkarkötővel gyarapítani ékszereink sorát.

Teniszkarkötők

Teniszkarkötők 2022

1. Klasszikus teniszkarkötő kerek kövekkel – Swarovski 

2. Pink cirkónia kövekkel ékesített, aranyozott teniszkarkötő – Crystal Haze Jewelry – net-a-porter

3. Az időtlen eleganciát képviseli ez az ezüst teniszkarkötő, melyben cirkónia kövek találhatók. – Thomas Sabo

4. Aranyszín teniszkarkötő, állítható hosszal. – My Jewellery – Fashion Days

5. Szikrázó, szív alakú kővel ékesített ezüst teniszkarkötő – Pandora

Jól mutatnak karóra mellett viselve is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top