7 színésznő, akinek megváltozott az élete egy frizuraváltás után

Olga | 2022. Február 11.
Egy új frizura akár egy egész karriert megváltoztathat, elég, ha csak Marilyn Monroe ikonikus váltására gondolunk, amikor barnából szőke bombázó lett.

Amikor egy nő rátalál önmagára a frizurájában, hajszínében, akkor akár az egész élete új irányt vehet. Duplán igaz ez a színésznőkre, akik a külsejükből is élnek, és a stílusuk, frizurájuk meghatározó lehet a karrierjük szempontjából is. Elhoztunk kilenc olyan sztárt, akinek alaposan megváltozott az élete egy hajfestés vagy vágás után.

Amy Adams

Amy Adams szőkén és vörösen (Kép: Getty Images)

A Junebug című filmben 2005-ben Oscar-díjra jelölt szerepéig Amy Adamsnek szőke haja volt. A színésznő a szerep kedvéért változtatott a hajszínén, ami annyira illett hozzá, hogy árnyalatokat változtatva, de azóta is ragaszkodik a vöröshöz. „A szerepek alapján, amelyekre hívtak, az emberek bizonyos típusú karakterekre asszociáltak, ha szőke voltam – mondta Adams egy interjúban. – Abban a pillanatban, hogy vörös hajra váltottam, kacér és vicces lettem ahelyett, hogy kacér és buta lettem volna. Ez a hajszínváltás tényleg megváltoztatta a dolgokat. Az emberek másképp kezdtek látni engem, más szerepeket láttak bennem.”

Nicole Kidman

Nicole Kidman frizuraváltása (Kép: Getty Images)

Emlékszel a BMX banditákban Nicole Kidman rakoncátlan, vörös, göndör hajzuhatagára? A színésznő ezzel a hajjal szerzett néhány lazább szerepet, de a karrierje határozottan új irányt vett, amikor a 90-es évek elején kiegyenesítette, majd világosította a haját. Az új hajjal olyan szerepekhez jutott aztán, mint a Moulin Rouge! vagy az Átkozott boszorkák, ahonnan aztán már a határ a csillagos ég volt csak számára.

Kristen Stewart

Kristen Stewart hajfestése bejött (Kép: Getty Images)

Kristen Stewart manapság a platinaszőke és a barna haj között ugrál, ahogy a frizura hosszával is rendszeresen sokkolja a közönséget, gondoljunk csak arra, amikor pár centis, szinte fehér hajjal láthattuk. De azt tudtad, hogy a természetes hajszíne a mézszőke volt? Aztán fogta magát és mélybarnára festette a haját, épp mielőtt megkapta Bella Swan szerepét az Alkonyatban.

Emma Stone

Emma Stone barnán és vörösen (Kép: Getty Images)

Bár Emma Stone minden hajszínnel csodálatos, az áttörés akkor jött el a karrierjében, amikor a Superbad – avagy miért ciki a szex? című legendás film kedvéért átfestette vörösre a haját, mert Judd Apatow, a film producere így látta jónak. „Judd csinált belőlem vöröset – mondta Stone 2010-ben. – A casting során barna voltam, aztán Judd besétált, rám nézett és azt mondta: »Legyen vörös!«, majd kisétált.”

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson eredeti hajszíne barna (Kép: Getty Images)

Akárcsak a Fekete Özvegy kémfigurája, Scarlett Johansson is híresen gyakran változtatja a frizuráját. De azért a köztudatban leginkább talán a szőke hullámok kötődnek hozzá, amelyekkel olyan szerepekben szerzett hírnevet, mint a Vicky Cristina Barcelona, a Nem kellesz eléggé vagy a Match Point. Johansson természetes hajszíne azonban barna, a szőkesége csupán 2004-ben kezdődött.

Rooney Mara

Rooney Mara drasztikus átváltozása (Kép: Getty Images/IMDb)

Rooney Mara kifejezetten drasztikus frizuraváltásának akkor lehettünk szemtanúi, amikor eljátszotta Lisbeth Salander szerepét A tetovált lány című filmben. A szerep kedvéért levágta, feketére festette és leborotválta természetes barna, hosszú haját, amitől határozottan megváltozott az egész megjelenése. „A hajam egy részét leborotváltam – mondta el Rooney egy interjúban. – Több mint egy évig voltam ebben a karakterben, ezzel a hajjal. Ha kell, hát kell, megteszed, amit meg kell tenni a szerepért. Az emberek mindig megkérdezik, hogy »Sírtál, amikor levágták a hajadat?« De én egyáltalán nem borultam ki miatta, sőt, boldog voltam, hogy eljátszottam ezt a szerepet.” Miután befejezték a forgatást, Mara megtartotta rövidebb, komolyabb haját több filmhez is, köztük a Carol, az Egy eltitkolt élet és a Kísértettörténet című filmekhez.

Dakota Johnson

Dakota Johnson frufruval az igazi (Kép: Getty Images)

Első néhány szerepében (többek között a Social Network – A közösségi háló, a 21 Jump Street vagy az Ötéves jegyesség) Dakota Johnson frizurája nem volt túl feltűnő, amolyan szokásos, szőkés, hosszú hajat viselt. A nagy fordulópont A szürke ötven árnyalata című filmben jött el, amikor a színésznő Anastasia Steele szerepére készülve mélybarna színre váltott és frufrut vágatott, ami azóta szinte a védjegyévé vált.

Via

Akkor és most:

Exit mobile version