nlc.hu
Sztárok

Hámori Ildikó akkor és most

A 74 éves Hámori Ildikó jó pár évet letagadhat

Hámori Ildikó 74 évesen is a színpadon és a filmvásznon érzi magát a legjobban.

Hámori Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Hámori Ildikó már kislánykorában is színésznő szeretett volna lenni.  1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Békés András és Gáti József osztályában. 1971–1980 között a Thália Színházhoz szerződött, ahol főiskolai gyakorlatát is végezte. 1980–1983 között a Népszínházban lépett fel. 1983-tól a Nemzeti Színház, majd 2000-től a Pesti Magyar Színház társulatának művésznője.

Hámori Ildikó semmit sem változik

Fotó: Story-Best x Archívum

48 év házasság

Legendás szerelemként emlegetik Szinetár Miklós és Hámori Ildikó kapcsolatát. Szinetár Miklós és Hámori Ildikó egy munkahelyen ismerkedtek meg annak idején, az együtt töltött közel öt évtized alatt csak nagyon ritkán dolgoztak együtt, kizárólag akkor, ha már nem volt erre más megoldás. A rendező már két váláson volt túl, amikor beleszeretett a nála 14 évvel fiatalabb színésznőbe, kettőjük kapcsolatában azonban nem okozott gondot a korkülönbség, mert mint oly sokszor elmondták: az élet dolgairól ugyanúgy vélekednek, mindkettőjüknek a legfontosabb a család. Hámori Ildikó könnyedén fordított hátat a színpadnak a lánya, Szinetár Dóra születése után, mint mondta, kiskorától anya akart lenni és ez az igazi főszerep az életében. 

Hámori Ildikó akkor és most

Hámori Ildikó és Szinetár Miklós (Fotó: Olajos Piroska/smagpix)

Szinetár Dóra és Hámori Ildikó kapcsolata pedig igazán példaértékű. Tavaly így köszöntötte édesanyját Szinetár Dóra: 

„A világ legcsodálatosabb anyukája, az én édes Mamikám ma 73 éves!!! A Jóisten Éltesse sokáig!!! (Felköszöntöttem nyilván mindenféle normális módon is, csak gondoltam, megosztom veletek az örömöm, és a büszkeségem)” – írta a közösségi oldalán Szinetár Dóra.

Nincs megállás: 2022-ben Az unoka című filmben örülhetnek Hámori Ildikónak a rajongók

Hámori Ildikó is szerepel az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmjében.

Az Unoka című filmet Deák Kristóf nagypapája, illetve egy hírhedt bűncselekménytípus, az úgynevezett „unokázós csalás” ihlette. Ennek lényege, hogy a csaló azzal hívja fel az áldozatot, jellemzően egy idős nagymamát vagy nagypapát, hogy az unokájának autóbalesete volt, a károkat pedig azonnal meg kell térítenie. A mit sem sejtő nagyszülő mindvégig azt hiszi, valóban az unokájával beszél, így a segítségére siet, és minden pénzét elviszi a csalókhoz. 

Szinetár Dóra édesanyja tündökölt a film bemutatóján:

Hámori Ildikó akkor és most

Fotó: Profimedia

(Nyitókép: Schumy Csaba/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top