nlc.hu
Sztárok
Mi lett a Coco Jambo előadóival, a Mr. President tagjaival?

A Mr. President akkor és most: mi lett a Coco Jambo előadóival?

Emlékszel még a Mr. President tagjaira, akik pálmafák alatt rázták magukat a tengerparton a Coco Jambo klipjében? Ez történt velük az elmúlt években.

Azok közül, akik a 90-es években voltak tinik, valószínűleg kevesen vannak, akik ne ismernék a Coco Jambo vagy az I Give You My Heart című slágereket. Az előadó nevét már lehet, hogy kevesebben tudják, pedig a Mr. President – átalakult formában – még ma is aktív, és magyar tagja is van az együttesnek. De ne szaladjunk ennyire előre.

A Mr. President együttest eredetileg két német producer, Jens Neumann és Kai Matthiesen alapította 1991-ben a németországi Brémában. A csapat tagja volt

  • Lady Danii énekesnő (eredeti nevén: Daniela Haak),
  • T Seven énekesnő (Judith Hildebrandt),
  • Sir Prophet amerikai rapper (George Jones), akit 1994-ben a brit Lazy Dee (Delroy Rennals) váltott.
A Mr. President

A Mr. President 1999-ben: Daniela Haak, Judith Hildebrandt és Delroy Rennalls egy hamburgi partin (Fotó: Langenstrassen Wolfgang/picture alliance via Getty Images)

Állítólag az együttes nevében az „M” a zene rövidítése (music), az „R” ritmusé (rhythm), a President mellett pedig azért döntöttek, mert az elnöki poszt az ember által elnyerhető legmagasabb pozíció.

1996-ban jelent meg a Mr. President gigaslágere, a Coco Jambo, ami letarolta a világot. Számos listán az élre került, és beütött Amerikában is, ahol a leggyakrabban játszott európai szám lett a rádiókban.

Nem sokkal később kijött a következő nagy sláger, az I Give You My Heart, ami a Coco Jambo mellett az együttes másik ikonikus száma lett. A sikert azonban beárnyékolta, hogy 1997-ben azzal vádolták meg őket, hogy a lemezeken nem Delroy, Judith és Daniela énekelnek. A német Stern magazin még az eredeti énekeseket is megnevezte. Az együttes tagadta a vádakat, a producerek magyarázatként annyit mondtak, hogy a felvételeken Judith és Daniela hangja hallható, de azt digitálisan módosították a stúdióban.

A gépezet ment tovább, megjelent még sok kislemezük, több albumuk és válogatáslemezük, de az 1996-os sikereket nem tudták megismételni, a számok nem lettek akkora slágerek, a közönség pedig szép lassan kezdte elveszíteni az érdeklődését. 2000-ben T Seven otthagyta a bandát. Ezután több énekesnő is megfordult az együttesben, de volt olyan időszak is, amikor Danii és Lazy Dee duóban lépett fel. 2008-ban aztán véget ért a történet, hivatalosan is bejelentették, hogy elválnak útjaik.

Így élnek ma az együttes tagjai

Delroy Rennals kissé átalakított formában, LayZee néven továbbvitte a Mr. President show-ját, és turnézik a világban, többször járt Magyarországon is. 2014 óta magyar énekesnővel, Kovács Erikával lép fel. 

Judith Hildebrandt a férjével, gyermekeivel és a lovaival egy Bréma melletti farmon él. Ma kisebb unplugged koncerteket ad, van egy podcastje 90s Bitch címmel, és minden vasárnap délelőtt műsort vezet egy brémai rádióban. A rövid szőke haja pedig hosszú barna lett.

Daniela Haak otthagyta a zeneipart, divattervezést tanult. HAAK Design néven saját márkája van. Egyebek mellett az erőszak megelőzésére szolgáló önvédelmi és konfliktuskezelési tréningeket tart nőknek, és nem keresi a nyilvánosságot. 2008 és 2010 között házas volt Markus Beyer bokszolóval, aki 2018-ban rákban meghalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top