nlc.hu
Utazás
Fiatalok haltak meg a verőcei hajótragédiában, nem vette észre az ütközést a szállodahajó kapitánya

Fiatalok haltak meg a verőcei hajótragédiában, észre sem vette az ütközést a szállodahajó kapitánya

Megismétlődött az 5 évvel ezelőtti Hableány-katasztrófa.

Két radar is van a Heidelbergen, ennek ellenére észre sem vette a kapitány, hogy letarolta a kisgéphajót. A Tények úgy tudja, a baleset után még több, mint két órát vezetett, ezután pedig lefeküdt aludni, a tragédiáról pedig csak reggel értesült. A szakértői vélemény szerint azonban a kishajó is hibázott, ugyanis a szállodahajó közelébe sem mehetett volna. A hajózási szabályzat szerint ugyanis egy kishajónak minden esetben kötelessége kikerülni a nagyobb hajót.

Hajóbaleset Verőcénél

A motorcsónakot letaroló szállodahajó – Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az RTL Híradó információi szerint a kisgéphajóban sülysápi fiatalok utaztak. Egy Duna-parti fesztiválon vettek részt, Dunakeszi környékéről indultak. Az eseménynek 10 órakor lett vége, a baleset a Dunakeszi felé tartó hazaúton történt. Egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy a verőcei Duna-szakaszon nagy csattanást hallottak, a nagyobb hajó reflektort is kapcsolt, majd tovább ment.

Közben a rendőrség fotókat tett közzé a motorcsónakból megmaradt roncsról. Darabokra szakította az ütközéskor a szállodahajó:

Mint arról beszámoltunk, kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében. A motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek. A kutatás a vízről, a szárazföldről és a levegőből egyaránt zajlik. A Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszt a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelenleg összesen 95 emberrel, 25 hajóval, valamint drónokkal kutatja át. A keresésben részt vesz a Készenléti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet. A part menti területeket szárazföldi egységek fésülik át. Éjszakára azonban leállítják a kutatást, de holnap Dunaújvárosig kiterjesztik a keresést – értesült az RTL Híradó.

Kiemelt fotó forrása: Facebook / @BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top