nlc.hu
Otthon
Hortenzia gondozása

Ha így gondozod, a kerted éke lesz a hortenzia

Mekkora a fényigénye? Hogy kell öntözni? Milyen földet szeret? Ezt mind eláruljuk most a gyönyörű hortenziáról, amit akár még szívnáltásra is rávehetsz!

Azt, hogy a hortenzia mennyire imádott virág itthon is, jól példázza, hogy valaki még az anyakönyvezhető nevek közé is kérte a felvételét, a hozzáértők pedig jóvá is hagyták azt.

Ez a rendkívül mutatós növény a kőtörő-fűfélék családjába tartozik, fás évelő bokor, ami akár két méter magasra is megnőhet. Labdaszerű virágai igen sokszínűek lehetnek, a fehértől a világos rózsaszínen át a pirosas, lila, kék, zöld színekig, sőt akár ezek kombinációiban is pompázhat.

Kertben virágzó hortenzia

Az elsősorban Kínában, Japánban és Indonéziában őshonos hortenziának 75 fajtája ismert. Európában már több mint 300 éve jelen van, azt, hogy a mi kontinensünkön is meghonosodott, egy angol botanikusnak köszönhetjük. Ha te is beszereztél vagy kaptál egyet ajándékba, így viseld gondját, hogy nálad is minél lelkesebben hozza a virágait!

Megnézem
Összes kép (7)

Nyitókép: Getty Images – mdmoonkiller

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top