nlc.hu
Trend

Orosz-ukrán háború: jól megy most a katonai boltoknak

Hiánycikk lett a dögcédula is háború miatt a magyarországi katonai boltokban

Letarolták a military boltokat a nyugatról hazatérő, hazájukért harcolni kész ukránok.
dögcédula

Az ukrán határőrség szerint több mint 320 ezer külföldön élő ukrán állampolgár tért haza az orosz invázió óta, hogy harcoljanak a betolakodókkal. Előtte megállnak a szomszédos országok katonai felszereléseket árusító boltjaiban és megvesznek mindent, amire szükségük lehet, így komoly készlethiány alakult ki egyes termékekből – írja a 24.hu.

A portál több budapesti katonai boltot is felkeresett, és mindegyikben komoly készlethiányról számoltak be a boltosok. Elmondásuk szerint a fegyvereken és engedélyhez kötött katonai eszközökön kívül mindent visznek, amiről úgy gondolják, hogy hasznos lehet a harcokban: taktikai mellényekből, térdvédőkből, védőfelszerelésekből, katonai öltözékből vásárolnak be. “Nincs már dögcédulánk sem, hiába keresik az ukránok” – nyilatkozta az egyik boltos.

Tarjányi Péter biztonságpolitikus szerint teljesen érthető, hogy nálunk vásárolnak be a hazatérő ukránok, mivel Ukrajnában már nehéz beszerezni a kiegészítő felszereléseket.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top