nlc.hu
Trend

Tavaszi-nyári táskadivat 2022

Végletes méretek, sugárzó színek és steppelés minden mennyiségben – Nagy tavaszi táskakörkép

Minitől az oversize-ig, sikkestől a bohémig. Íme a hét irányzat, melyek meghatározzák a 2022-es tavaszi-nyári szezon táskadivatját!
divat 2022 trend táskadivat

Steppelt

Steppelt táskák
Megnézem
Összes kép (3)

A steppelt táskák azon klasszikusok közé tartoznak, melyek évtizedek óta stabilan jelen vannak a divatban. Az elmúlt két-három szezonban azonban a korábbi években megszokottnál jelentősebb hangsúlyt kaptak, az idei tavaszi-nyári hónapokban pedig gyakorlatilag mindent visznek, annyira, hogy jóformán az összes többi trendi táskafazonon is megjelenik ez a stílus. A hagyományosan sikkes, rombusz alakú steppelés mellé más, változatos mintázatok is becsatlakoztak a háromszögektől kezdve a virágmintákig. A fast fashion márkáknál különösen domináns ez a trend, ezekben a boltokban idén tavasszal a legnagyobb választékban steppelt táskákat találsz.

Steppelt táskák
Megnézem
Összes kép (3)

Félhold

Félhold fazonú táskák
Megnézem
Összes kép (3)

A kilencvenes évek végének-kétezres évek elejének kötelező darabja, a baguette táska a  2020-21-es idény nagy visszatérője volt és úgy tűnik, egyelőre nem is megy sehová. A legalább olyan sokak által imádott, mint utált táskatípus téglalap vagy henger alakú verziói azonban háttérbe szorulnak, ugyanis a baguette az idei tavaszi-nyári szezonban egyértelműen a félhold fazonban a legtrendibb. 

Félhold fazonú táskák
Megnézem
Összes kép (3)

 

Vödör

Vödörtáskák
Megnézem
Összes kép (3)

A luxusdivatházak 2022-es kollekcióinak nagy favoritjai a vödörtáskák is. A trend nem olyan régen, 2016-2017 környékén nagyot ment, akkor a tömegdivatban is ez volt a legfelkapottabb táskafazon. Talán ez lehet az oka, hogy a fast fashion márkák idén sokkal kevésbé futtatják, ám keresve azért található néhány ilyen modell az aktuális kollekciókban. Tehát, ha kedveled a vödörtáskát, hordd azzal a tudattal, hogy nagyon is divatos.

Megnézem
Összes kép (3)

Mini

Minitáskák
Megnézem
Összes kép (3)

A mobiltelefonon, igazolványon és a bankkártyán vagy esetleg némi készpénzen kívül nem sok minden fér el a minitáskákban, a divatmárkák viszont több szezon óta kitartóan igyekeznek elhitetni velünk, hogy nagyon is szükségünk van rájuk. Nyilvánvalóan nem elsősorban hétköznapi, praktikus használatra valók, ugyanakkor például alkalmakra vagy szórakozáshoz, ahová nem kell sok cuccot magaddal cipelned, még kényelmesebbek is lehetnek, mint a nagyobb táskák. 

Minitáskák
Megnézem
Összes kép (3)

 

Oversize

Oversize táskák
Megnézem
Összes kép (3)

Trendi,ugyanakkor ez a másik véglet. A divat jóformán minden szegmenségben jelenlévő oversize irányzat a táskákon is megmutatja magát: a shopperek, oldaltáskák esetében a minél méretesebb, annál menőbb elv érvényesül. Az óriástáskák vászonból, bőrből vagy akár a már említett steppelt verziókban egyaránt megtalálhatók, mint a felső kategóriás, mint a fast fashion márkák kínálatában. 

Oversize táskák
Megnézem
Összes kép (3)

Csupa szín

Színes táskák
Megnézem
Összes kép (3)

A tavaszi-nyári hónapokban mindig kicsit jobban előtérbe kerülnek a színes táskák, azonban idén ez hatványozottan igaz. A szezon egyik legmarkánsabb irányzata a színes: bármilyen méretű és fazonú táskáról is legyen szó, ha az fagyiszínekben vagy akár élénkebb árnyalatokban pompázik, nagyságrendekkel trendibb, mint ugyanaz a modell sötét vagy neutrális tónusban. A legeslegdivatosabb táskaszínek a rózsaszín, a lila, a napságra és a türkiz. 

Színes táskák
Megnézem
Összes kép (3)

Horgolt 

Horgolt, kötött táskák
Megnézem
Összes kép (3)

A bohém irányzat követőinek mindenkori alapdarabja a horgolt táska, ugyanakkor a többség legfeljebb strandtáskaként vagy fesztiváltáskaként tekint ezekre a kiegészítőkre. Nos, ebben a szezonban ez minimum átmenetileg megváltozik, ugyanis a horgolt táskák bekerültek a divat fősodrába. Ráadásul nem csak szatyor- vagy zsákszerű darabok, de elegánsabb modellek is készülnek ezzel a technikával, melyek akár még alkalmi viseletként is simán megállják a helyüket.

Horgolt táskák
Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top