nlc.hu
Trend

Nem hosszabbítják meg a Tilos Rádió frekvenciáját

Nem hosszabbítják meg a Tilos Rádió frekvenciáját

Jogsértésekre hivatkozva a médiatanács nem hosszabbította meg a Tilos Rádió médiaszolgáltatási jogosultságát.

A médiatanács nem újítja meg a Tilos Rádió médiaszolgáltatási jogosultságát, mivel „ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége – a törvényi rendelkezéseknek megfelelően – kizárt”, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A médiatanács megállapította, hogy a Tilos Rádió médiaszolgáltatója 2015-ben kezdődő jogosultságának ideje alatt négy alkalommal szegte meg a műsorszámok korhatár-kategóriába sorolására, illetve sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat, amelyből egy eset egyszerre minősült ismételt és súlyos jogsértésnek.

Palotai Zsolt (mûvésznevén DJ Palotai) (jobbról) a Tilos Rádió budapesti stúdiójában 2015. február 28-án

Palotai Zsolt (művésznevén DJ Palotai) (jobbról) a Tilos Rádió budapesti stúdiójában 2015. február 28-án (Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Emellett a jogosultság időtartama alatt további négy esetben ismételt jogsértést is megállapított a médiaszolgáltatóval szemben a médiatanács, két esetben a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettségre, további két esetben az éves beszámolási kötelezettségre vonatkozó előírások megszegése miatt.

A szeptemberben lejáró Budapest 90,3 MHz-es frekvenciára vonatkozó pályázatot a médiatanács minél előbb meg fogja hirdetni.

Csabai Gábor, a Tilos Rádió ügyvezetője a Telexnek azt mondta:

le vannak sújtva a döntés miatt.

Tudták, hogy a frekvenciát hétévente kell megújítani, és számítottak is ma a döntésre, de a sajtó hamarabb vette észre, mint hogy őket írásban értesítették volna. Szerinte sosem volt gondjuk azzal az éves beszámolással, amelynek az előírásait az NMHH közleménye szerint megszegték, valamint a havi adatszolgáltatási kötelezettségnek is eleget tudtak tenni.

Hozzátette, hogy az NMHH nyitva hagyta a frekvenciát, ezért ismét meg fogják pályázni.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top