nlc.hu
Trend

Melltartófazonok és tippek a választáshoz

“Csak egy hétköznapi melltartót szeretnék, miért olyan nehéz jót találni?” – Segítünk a választásban

A méret mellett a fazon is számít, elmondjuk, melyik lehet számodra a legmegfelelőbb.

Melltartóválasztásnál alapvető kérdés, mekkora a méretünk, ám legalább ilyen fontos az is, melyik melltartófazon számunkra a legmegfelelőbb. Hiába divatosak a sportos varrásnélküliek, ha nem adnak megfelelő alátámasztást, mint ahogyan a csipkés balconette is hiába szuperszexi, ha a mi mellformánkból másik fazon csinál csodakebleket. Melleink teltsége, formája. elhelyezkedése alapvetően meghatározza, melyik melltartófazon lesz számunkra a legideálisabb, ha ezekre figyelünk, biztosan megtaláljuk a legszuperebb darabokat az üzletekben.

Balconette és félkosaras fazonok

Balconette és félkosaras melltartók

Balconette és félkosaras melltartók: Triumph Vivid Spotlight – Triumph Amourette Charm – Triumph Amourette Charm

Kialakításra alacsony szabású kosarak jellemzik a mindkét típust, pántjaik kifejezetten a melltartó szélén helyezkednek el. Lehetnek szivacsos és szivacs nélküli kialakításúak is, sőt van, hogy plusz szivacsbetét is található bennük. A melleket alulról támasztják és emelik meg. A kosarak nem fedik teljesen a kebleket, a balconette ebből a szempontból a mélyebben szabott, közel egyenes felső vonalvezetéssel, ami a mell felső részét szabadon hagyja. Közepes tartást adnak, a mellek kerekebbeknek, teltebbeknek tűnhetnek, ám a korral vagy szoptatás miatt megereszkedett, lapos mellek és kis mellek esetén nem biztos, hogy ez formáz a legszebben.

Ha melleidnek a mellbimbótól lefelé eső része teltebb, előnyös lehet a fazon, mert nem kell tartani tőle, hogy felül elálljon, hisz egy kifejezetten alacsony kosárkialakítású típusról van szó, ráadásul attól, hogy megemeli őket, szépen kitöltik a kosarakat, gyönyörű dekoltázst varázsolva. Abban az esetben is kényelmes lehet ez a fazon, ha melleid felül nem különülnek el, mert középen a merevítő nem fogja nyomni, vágni a bőrödet.

Fontos hozzátenni, hogy nagy mellek esetén ezek a fazonok nem tudják azt a támasztást nyújtani mint az egész kosaras típusok, valamint hiába fog passzolni a méret, olyan érzésünk lehet, mintha melleink ki akarnának buggyanni belőle. Ha nagy a mellbimbóudvar, előfordulhat, hogy a balconette típusokból már felül kilátszik, ha tetszik a fazon, más félkosaras típusok közül válassz.

Bralette fazonok

Bralette melltartók

Bralette melltartók: Triumph Electra Spotlight – Triumph True Shape Sensation – Triumph Vivid Spotlight

Manapság a legnépszerűbb típusok ezek a háromszög fazonú melltartók, ám mivel merevítő nélküliek, kevés tartást nyújtanak a nagy kebleknek, ellenben puha anyaguknak köszönhetően kis és közepes mellűek számára roppant kényelmes viseletnek számítanak. Szivacsos plusz betétekre ne számítsunk, ellenben varrásnélküli és szivacsos anyagból számtalan helyen találhatunk bralette melltartót, amelyek szépen formáznak, míg szexi változataikat szívesen gyártják teljesen áttetsző és/vagy csipkés anyagból.

A melltartók teljes fedést biztosítanak és szépen felveszik a mell formáját, anyaguk lágyságának köszönhetően rásimulnak, nem kell tartani tőle, hogy nyomnának vagy anyaguk elállna. 

Plunge melltartók

Plunge melltartók

Plunge melltartók: Triumph Vivid Spotlight – Triumph Electra Spotlight – Triumph Vivid Spotlight

Azok a fazonok, melyeknél a középső rész kifejezetten alacsony kialakítású, így mélyen dekoltált ruhák alá ezek a legoptimálisabbak. Megtaláljuk a kisebb mellek számára optimális push up fazonok közt, de plusz betét nélküli változatok is szép számmal vannak belőlük. Kialakításuknak köszönhetően a melleket oldalról enyhén összenyomja, így teszi őket kerekebbé. A megereszkedett mellekenek érdemes a teljes fedést nyújtó típusok közül választani a különböző fazonok közül.

Mellkissebbítő melltartók

Mellkissebbítő melltartók

Mellkissebbítő melltartók: Triumph Urban Minimizer – Triumph Mirage Spotlight – Triumph Essential Minimizer

Kialakításuknak köszönhetően ezek a típusok a nagy, előre gömbölyödő melleket optikailak kicsinyítik. Mivel teljes fedést nyújtanak, jó választás lehet ingek, blúzok alá, hogy a gombrészen biztosan ne feszüljön a ruha.  A telt mellek számára a kosárkialakítás kellő méretű, a merevítő kellően széles és magas, hogy a nagy, széles melleket átérje.

Erős tartást biztosítanak, a melleket oly módon formázzák, hogy azok oldalnézetből ne ugorjanak annyira előre, mint egy normál fazonú melltartóban. Ha melleink már megereszkedtek, szintén jó választás lehet ez a típus, a puhább kötőszövetű melleket ugyanis szépen formázza, egybetartja. A teljes fedés gyönyörű kialakításokat tesz lehetővé, gazdagon díszített, csipkékkel ékesített fazonok közül is választhatunk.

Sportmelltartók

Sportmelltartók

Sportmelltartók: Triumph Triaction Cardio Cloud – Triumph Triaction Energy Lite Platinum – Triumph Triaction Hybrid Lite

A direkt sportoláshoz kifejlesztett melltartók anyaga és kialakítása nagyban eltér a hagyományos változatoktól. Alapelvárás tőlük a légáteresztő képesség, a megfelelő támasztás, aminek érdekében nagy fedést nyújtanak a melleknek. Pántjaik is jellemzően szélesebbek, gyakran erősségük alapján is kategorizálják őket, mely segít a mellméret szerint kiválasztani a megfelelő darabot. 

Vannak úgynevezett kompressziós melltartók, amik elsősorban kis mellűek számára megfelelőek, ezek a belebújós fazonok rugalmas anyagból készülnek, kialakításuknak köszönhetően nem hagyják, hogy melleink “ugráljanak” mozgás közben, kvázi odanyomják őket mellkasunkhoz. A nem kompressziós melltartók jobban hasonlítanak a hagyományos melltartókra, záródhatnak kapcsokkal és a melleknek kosárszerű kialakítások vannak, amik külön támasztják, tartják őket mozgás közben. Nagy mellűek számára ez kényelmesebb választás lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top