3 hozzávaló bomba tálaláshoz + 1 egyszerű, de isteni recept

Farkas E. Lina | 2022. Május 03.
Kész az étel, isteni is lett, de nem tudod, mivel díszítsd, hogy olyan jól nézzen ki, mint a menő gasztrofotókon? Mutatunk három egyszerű hozzávalót, amikkel mesterfokra vihető az otthoni tálalás.

Valljuk be, mindenki szívesebben eszik olyan ételt, amelyik jól is néz ki, a tálalása pedig kifogástalan. De hogyan készítsünk gusztusosan, gyorsan jól stylingolt ételt?

A Konhyakiállításon megrendezett Miele Magyarország Food. Design. Brunch. eseményén pont ez volt a téma, ahol a food stylist, Iklódi Dóra beavatott minket a díszítés pár trükkjébe,  és mellette olyan fogásokat is mutatott, amit kevés idő és energia ráfordítással, bármikor elkészíthetünk. És még jól is néznek ki.

Így készül a szép tálalás (Fotó: Mádai Vivien, Iklódi Dóra)

Ilyen volt az egyszerűen elkészíthető spárgasaláta buggyantott tojással, pirított magkeverékkel. Mutatjuk, hogyan készítsd el 2 főre.

Ami kelleni fog hozzá:

● 1 csokor spárga

● 6 marék madársaláta

● 2 marék magkeverék

● 2 db tojás

● só, bors

● 50 g vaj

● 2 teáskanál ecet

Dresszinghez:

● 1 evőkanál balzsamecet

● 3 evőkanál citromlé

● 1 teáskanál cukor

● csipet só

● 4 evőkanál olívaolaj

Így készítsd el:

A spárgát megmossuk és a fás részét eltávolítjuk. Feldaraboljuk és enyhén sós vízben 3-4 percig főzzük. Ezután jéghideg vízbe tesszük és pár percet hagyjuk hűlni. Kiszedjük papírtörlőre, leitatjuk róla a vizet. A vajat serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a spárgát és megpirítjuk rajta. Tegyük félre langyosra hűlni. Egy nagyobb tálban a madársalátát, spárgát és dresszinget alaposan összekeverjük.

Ne félj a buggyantott tojástól, az elkészítése nem ördöngösség:

Sokan félnek a buggyantott tojás elkészítésétől, pedig nem kéne. Csupán némi odafigyelés szükséges hozzá:

Majd egy serpenyőt felhevítünk és megpirítjuk rajta a magvakat. Tálalásnál a tányérba szedünk a spárga salátából, megszórjuk a magvakkal és a tetejére helyezzük a tojást.

Spárga saláta buggyantott tojással

Jó, de mivel díszítsünk?

A tálalással általában nekem is gondjaim szoktak lenni, nem jön csípőből, hogy mit hova tegyek az ételre, hogy az tényleg gusztusosan nézzen ki, és mondjuk az Instagramon is jól nézzen ki. Dóra tálalás közben mesélt a stylingolás egyszerűbb fortélyairól, és többek között megosztotta velünk 3 kedvenc alapanyagát, amik segítségével kihozhatjuk a maximumot ételeinkből:

Milyen ehető virágok vannak?

Dóra tippjein túl ezek is jól jöhetnek a tálalás során:

Exit mobile version