Gasztro

Az olasz séf elárulta a trükkjét: így tálald a spagettit, hogy úgy nézzen ki, mint az éttermekben

Csak két eszköz kell hozzá, és szinte gyerekjáték megtanulni.

Andrea Tranchero, a Barilla olasz séfje elárulta a trükköt, amellyel bárki úgy tálalhatja a spagettit, mint a profik az étteremben. Ráadásul az egész sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.

A Michelin-csillagos éttermeket is megjárt séf a Barilla’s Masters of Pasta pop-up étteremben mutatta meg a technikát a melbourne-i Australian Open teniszversenyen.

Nincs másra szükséged, csak egy merőkanálra és egy nagy méretű húsforgató villára (vagy egy nagy csipeszre), utána pillanatok alatt elkészítheted a tökéletes spagettitekercseket.

  1. Tekerj fel egy adag spagettit a merőkanálban. Ne rakj rá túl sok tésztát, mert le fog esni.
  2. Tekerd addig a merőkanálban, amíg a spagetti kis tésztatornyot formáz.
  3. Óvatosan csúsztasd merőkanálból a tésztát a tányérra.
  4. Végül egy óvatos tekeréssel húzd ki a spagettihalomból a villát. Ez a legtrükkösebb rész, de nem ördöngösség.

Az így tálalt spagetti nemcsak nagyon jól mutat a tányéron, de a szósz sem csapódik mindenfelé.

(Daily Mail)

(Kiemelt kép: Instagram/Barilla Australia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top