nlc.hu
Trend
Korlátozzák a hajmosást egy olasz város fodrászataiban

Csak egyszer moshatják meg a vendégek haját egy olasz város fodrászai

A súlyos szárazság miatt korlátozzák a fodrászok vízhasználatát az olasz Castenaso városában.
Egy nő haját mossák a fodrászatban

A Bologna melletti kisváros, Castenaso polgármestere megtiltotta a helyi fodrászoknak és borbélyoknak, hogy kétszer mossák meg a vendégek haját, így próbálnak spórolni a vízzel az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb szárazsága idején – írja a Guardian.

A 16 ezres városban 10 fodrász- és borbélyszalon működik. A polgármester, Carlo Gubellini azt mondja, a dupla hajmosás miatt naponta több ezer liter víz folyik a lefolyóba. Úgy számolnak, hogy 20 liter víz szükséges ahhoz, hogy valakinek kétszer leöblítsék a haját.

A szabályt megszegők akár 500 eurós (198 ezer forint) bírságot is kaphatnak. Ennek ellenére egyes fodrászok szerint az intézkedést nehéz lesz betartani, mert vannak olyan műveletek és termékek, amelyek után muszáj kétszer öblíteni, akárcsak akkor, ha nagyon elhanyagolt a vendég haja.

A vízhiány nem csak Olaszországot érinti, Jászberényben már nem bírja a város vízigényét a rendszer, ezért korlátozásokat vezettek be. 

(Kiemelt kép: Pexels/RODNAE Productions)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top