Trend

Semmi zaj, csak kristálytiszta hangzás! (x)

Fülhallgatót még soha nem teszteltem. Néhányat kipróbáltam az elmúlt pár évben, de a vezeték nélküli fülhallgatók engem nem győztek meg. Eddig…

Semmi zaj, csak kristálytiszta hangzás! (x)Miért nem használtam vezeték nélküli fülhallgatót?

A fülbe helyezés mindig kényelmetlen volt, nehéz és állandóan azt éreztem, hogy elveszítem őket. Nehezen tudtam csatlakoztatni az eszközeimhez. Utcán, sportolás- vagy csak sétálás közben is folyamatosan zavartak a különböző zajok, így nem volt kedvem zenét hallgatni, és telefonálásra is teljesen alkalmatlan, ha alig hallasz valamit.

A Huawei Freebuds Pro2, tényleg más?

Őszintén? Nem hittem, hogy vannak igazi különbségek, amíg nem próbáltam ki. Tényleg más.

Először is: könnyű – 5,9 g
Másodszor: 3 pár különböző gumiharang tartozik hozzá, így kiválaszthattam azt, amelyik a legjobban illeszkedik az én fülemhez, és ezt egy applikációval még tökéletesebbé varázsolhattam, de erről majd később.
Harmadszor: hihetetlenül egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható, akár több eszközhöz egyszerre, így meeting közben is át tudtam váltani a laptop hangját fülhallgatóra, úgy, hogy közben a telefonommal is megmaradt a tökéletes kapcsolat.
Negyedszer:  és talán ez a fő varázsereje a Huawei Freebuds Pro 2 fülhallgatónak, hogy olyan zajszűréssel rendelkezik, hogy élvezet a zenehallgatás és a telefonálás is.

Semmi zaj, csak kristálytiszta hangzás! (x)
Nézzük, hogyan is csinálja ezt a Huawei!

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a Huawei a magas minőségre és egyre újabb innovációkra fekteti a hangsúlyt, úgy, hogy közben az esztétikai élmény sem marad el, a technológiailag csúcskategóriás termékeinél.

Kívül:

A Huawei Freebuds Pro2 három csodaszép színben kerül a magyar piacra. Az esztétikus kialakítású kompakt tok, könnyebb fülhallgatók, amelyek állandó kényelmet nyújtanak, Kerámia Fehér, Fagyos Ezüst és Ezüstös Kék színben is igazán szépségesek.
Az ovális tok, nemcsak kézben, de zsebben is kényelmesnek bizonyult, míg a benne lévő csillogó fülesek négyzet alakúak lekerekített sarkokkal, így tényleg könnyebben kezelhetőek. Az előző generációnál rövidebb és vékonyabb fülesek súlypontja kissé befelé hajlik, így remekül illeszkedik sportolás közben is. Én kipróbáltam, milyen vele fekve zenét hallgatni, és hogy hogyan működik, ha éppen táncolnék egyet – tényleg stabilan ott maradt a fülemben, ami nálam felér egy extra csillaggal.

Semmi zaj, csak kristálytiszta hangzás! (x)
Belül:

A Huawei Freebuds Pro2 az első olyan vezeték nélküli fülhallgatója a Huaweinek, amely a vezetékes TWS csúcstechnológiás fejhallgatóiban használt ultraérzékeny síkmembránt alkalmazza a 11 mm-es négymágneses dinamikus meghajtó mellett, így fokozva a hangzásélményt.
Hogy ez mit is jelent a való életben?
Olyan érzésed van, mintha egy koncerten lennél, minden apró részletet hallani, külön-külön az énekhangot vagy akár az egyes hangszereket is. Az adaptív hangszínszabályzó pedig lehetővé teszi, hogy különböző hangerőnél, viselési állapotnál, illetve különböző hallójáratoknál is tökéletes élményben legyen részünk.

Semmi zaj, csak kristálytiszta hangzás! (x)
AI Life a profi testre szabáshoz

A Huawei AI Life applikáció bármilyen operációs rendszerű telefonra letölthető percek alatt, és tökéletesen működik is. Én teszteltem iPhone, Samsung és természetesen Huawei telefonnal is, és egyiknél sem okozott csalódást.

Az applikáció lehetővé teszi, hogy a Freebuds Pro2 fülhallgató éppen olyan hangzást nyújtson, ami nekünk a legmegfelelőbb. Állíthatóak a hanghatások, megadhatóak különböző gesztusok a fülesek vezérléséhez, de itt tudjuk tesztelni a már korábban említett illeszkedést is. A teszt segítségével még pontosabb információt kapunk arról, hogy a megfelelő gumiharangot, vagy a megfelelő szöget használjuk-e a fülhallgatók behelyezésénél.

Semmi zaj, csak kristálytiszta hangzás! (x)
Zajszűrés, ahogy semmilyen más fülhallgatónál nem tapasztaltam!

Az AI Life applikáció ad lehetőséget arra is, hogy a különböző zavaró zajokat kiszűrhessük. A fülhallgatók 3 mikrofonnal vannak ellátva és egy csonthang érzékelővel, így a legnagyobb zajban is képesek arra, hogy megkülönböztessék a környezeti zajt a hangunktól.

Ez azt jelenti, hogy amikor az egész család beszélt körülöttem, vagy éppen egy kávézóban, aluljáróban telefonáltam, olyan volt, mintha a világ legcsendesebb helyéről beszélnék. Minden szót tisztán hallottam még akkor is, amikor a kollégáim mellettem éppen vicceket meséltek.

A kedvencem az Éberség mód lett, a tesztelés folyamán. Ez a mód lehetővé teszi, hogy akkor is halljam, hogy beszélnek hozzám, ha éppen zenét hallgatok a fülesemmel. Nem kell lehalkítani és nem is kell kivenni a fülhallgatót, mert az emberi hangot kiemeli, ha valaki éppen szólna hozzám.

Semmi zaj, csak kristálytiszta hangzás! (x)
Azt mondják, játékhoz is tökéletes! Sőt!

Én nem szoktam számítógépes játékokat játszani, így ennek a funkciónak a tesztelését a gyerekeimre bíztam, akik szerint a játékoknál érezni igazán, hogy mit is tud a Freebuds Pro2. Semmi audio késleltetés, így a játék tökéletesen élvezhető, hiszen a hang szinte egy időben érkezik a történéssel. A HWA szabványnak köszönhetően a Bluetooth hangátviteli sebessége olyan különbséget tesz érezhetővé, mint az 1080p és a 4K videók közötti különbség.

A fülhallgató aktív zajszűrés mellett akár 4 órán át használható (zajszűrés nélkül akár 6,5 órát), töltőtokkal pedig akár 18 órát ígér a gyártó aktív zajszűrés mellett, és akár 30 órát tokkal, ha nincs a zajszűrés bekapcsolva.

Természetesen víz- és izzadságálló, így nyugodtan használható kinti tevékenységeknél, de azért úszni ne próbáljunk meg vele.

Imádtam munkában, mert több eszközre csatlakoztatható egyidejűleg, imádtam, hogy milyen jól mutat a fülemben, imádtam vele telefonálni, mintha egyedül lennék, és persze zenét hallgatni, mint a legjobb koncerten!

Beleszerettél te is? Keresd a Huawei webshopjában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top