A legjobb TikTok-frizurák, amiket könnyű elkészíteni

b. j. | 2022. Július 14.
Az eredmény látványos, és úgy tűnik, a fodrászkellékest sem kell kifosztani ezeknek a TikTok frizuráknak az elkészítéséhez.

Trendekért a TikTokra kell menni, nem vitás, így van ez a frizurák esetén is: tiktokkerek ezrei készítik szorgosan DIY videóikat, és bizony ha ők rákattannak egy-egy új frizurakészítő megoldásra, az gyorsan beszivárog a hétköznapokba is. 

Még szerencse, hogy akad köztük, ami nem csak látványos, de valóban elkészíthető, mi több, könnyen elkészíthető eredménnyel jár, és még az egészségkárosítás is kizárható esetükben –  nem úgy néhány másik trend esetén. Közülük mutatunk be párat, melyek neked is bejöhetnek.

Egyszerű és gyors frizurák a TikTokról (Fotók: TikTok)

Óriáshullámok forró levegő nélkül

Arcot kerezető, látványos hullámok, melyek gyorsan elkészíthetők? Naná, hogy népszerű minden praktika, ami róluk szól! Ilyen ez a #heatlesscurls hashtag alatt futó is, amelyhez ha nincs a videóban szereplő hengered, használhatsz egy összecsavart pólót, törölközőt vagy frottír köntösöd övét is. Lényeg, hogy rendelkezz egy kábé ötven centis, hajlékony, ám nem teljesen összenyomódó, 2-3 centi vastag hengerrel, amit fejed tetejére helyezel és két oldalt lelógatsz a füled mögött. Nincs más dolgod, mint a középen elválasztott hajat két oldalról, fentről lefelé haladva, tincsenként rátekergetni (nem összevissza, mindig elölről hátrafelé indítsd a tekerést, és az újabb tincset mindig fogd hozzá az előzőhöz, ez fontos a végeredmény szempontjából), majd hajgumival rögzítsd az utolsót. Érdemes hidratáló hajspray-vel picit átfújni a hajat, ám teljesen nedvesnek nem kell lennie, plusz a feltekerést követően jó, ha egy kis rögzítő spray-vel fixálod az egészet. Eredményül laza hullámokat kapsz, amiket már épp csak ujjaiddal fésülj át, és ha kell, egy kis plusz hajlakkal rögzítsd.

Óriáshullámok Vol.2

Az előző hack továbbfejlesztett változata, mikor egy pólót tekersz fel, majd koszorúszerűen fejedre helyezed, hogy arra középről indulva, kétoldalt hátrafelé haladva, szintén egymáshoz pakolgatott tincsenként tekerd fel a teljes hajtömeget. Némi hajnedvesítés itt sem árt, és persze a rögzítő spray-t se felejtsd el, pláne, ha szögegyenes hajból szeretnél ehhez hasonló wow-frizurát.

Az eredmény magáért beszél:

Barbie copf

Alaposan rápörgött mindenki a jövőre érkező, új Barbie filmre, ráadásul abszolút népszerűek lettek a nagyon megcsinált, nagyon látványos hajak, amik addig tuningolják a hajtömeget, ameddig csak lehetséges. Chris Appleton fodrász egy egyszerű trükkel éri el, hogy a félcopf látványos legyen: átfordítja a copfot a hajgumi felett, és csak utána szorítja meg, amitől az búbosabb lesz és nagyobbnak hat.

@chrisappletonhair

Try my favorite pony volume hack 👱🏼‍♀️

♬ First Class - Jack Harlow

Egy másik trükkje a sima copfot teszi nagyobbá. Ehhez elsőként a haj felső részét magasan copfba köti, majd az alul kihagyott résszel átfogja a hajguminál és felette rögzíti copfban. Így dupla volument kap a copf, amit ha némi hajlakkal rögzítesz, egész nap kitarthat az eredmény.

@chrisappletonhair Try this hair hack for any one that wants to make there hair look thicker and upgrade there pony game 👱‍♀️@kittybluuuu ♬ Toxic x Pony - ALTÉGO

Minimalista konty

Azt hihetnéd, egy kontyot tényleg nem nagy ügy elkészíteni, ám úgy tűnik, az influenszerek által felkapott balerinakontyokhoz kell egy kis plusz trükk. Hailey Bieber vagy Kendall Jenner által is preferált, tökéletesen hátrasimított, tükörsima haj elkészítéséhez nem árt, ha kéznél van egy kis hajzselé, plusz a jelek szerint a vaddisznósörtéből készült hajkefe az, ami a végső simítást megadja a vágyott frizurának. A lenti videóból minden további részlet kiderül, az is, mekkora jelentősége van a homlokot övező tincsek célzott lesimításának.

@shannonjenk Reply to @alesspell IN DEPTH TUTORIAL ON HOW TO ACCOMPLISH THE HAILEY BEIBER SLICKED BACK BUN 🤎 #hair #hairtiktok #haileybieber #slickedback #tutorial #bun ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

Masni a hajba

A masnival díszített frizurák nagyon népszerűek, még Katalin hercegné is teljesen odavan értük, nem véletlen, hogy számtalan megoldás létezik, miként lehet a copfot vagy félcopfot feldobni velük. Romantikus, nőies hatást kelt, és úgy tűnik, néhány frizura elkészítése még akkor sem nehéz, ha az  a bizonyos masni nem a hajgumira van gyárilag ráapplikálva (aminek használatát egyébként tökéletesen megértjük). Ha van tehát otthon egy szép selyemsálad, amivel szívesen díszítenéd nyári frizurádat, ezt a félcopfot feltétlen ki kell próbálnod:

Fogselyemmel a babahajak ellen

Íme a trükk, amire még biztosan nem gondoltál. A picike babahajak sokunknál szálldosnak, glóriát alkotnak a fejtetőn, melyet simítgathatunk hajzselével, pomádéval is, ám ha nem szeretnénk kencéket tenni a hajunkra, elég lehet egy darab fogselyemmel végigsimítani hajtőtől a hajunkat. @mattloveshair tökéletesen prezentálja a folyamatot, ami nagyjából öt másodperc, és az eredmény egészen látványos.

@mattloveshair one of my FAV #hairhacks is using dental floss for #sleekhair 🦷🦷🦷 #hairvideo ♬ Drop It Like It's Hot - Snoop Dogg

Laza konty scrunchie-val

Mattnek (akit egyébként érdemes lenne minden frizuraimádónak követnie) arra is van ötlete, miként tudunk laza zuhanykontyot rittyenteni, ami nem jön szét, látványosan nagy, mégsem kell hozzá fenékig érő haj. Mindössze két scrunchie szükségeltetik, amik egyikével felkötjük copfba a hajunkat, lehetőleg minél magasabban, majd dobjuk előre a copfot és a másik hajgumit húzzuk rá. Így rögzül a kontyalap, amibe már csak a kilógó hajvégeket kell körben betűrni.

Exit mobile version