nlc.hu
Trend

A napokban már nyolcmilliárdan lehetünk a Földön

Az emberiség már bármelyik napon átlépheti a nyolcmilliárdos lélekszámot

November 15-re jósolták, de várhatóan annál korábban következik be. Ha így folytatjuk, a 2050-es évek elején már alulról súroljuk majd a tízmilliárdot.

Az ENSZ még júliusban jelezte, hogy november közepén az emberiségnek már nyolcmilliárd tagja lesz, de a Wall Street Journal szerint ezek az előrejelzések nem pontosak, és ha egy bizonyos hibahatárt is számításba veszünk, gyorsan kiderül, hogy valójában már bármelyik nap elérhetjük ezt a félelmetes számot – derül ki a 24.hu híréből.

Tömeg

Sokan vagyunk, többen leszünk (fotó: Pixabay)

Az ENSZ becslése szerint 2030-ban már 8,5 milliárdan, 2050-ben 9,7 milliárdan 2100-ban pedig már 10,4 milliárdan élhetünk a Földön. 2023-ban már India lesz a világ legnépesebb országa Kínát megelőzve, és leginkább a fejlődő országokra lesz jellemző a nagy népességnövekedés. Az emelkedés fele a Kongói Demokratikus Köztársaságra, Egyiptomra, Etiópiára, Indiára, Nigériára, Pakisztánra, a Fülöp-szigetekre és Tanzániára korlátozódik majd. A témában számos tanulmány látott napvilágot, és igencsak eltérő tanulságokra jutottak. Volt olyan kutatócsapat is, akik szerint 2100-ban sem leszünk többen 8,8 milliárdnál. Ez annak köszönhető, hogy szerintük 2064-ben fog tetőzni az emberiség 9,7 milliárdnál, utána pedig elkezdődik egy lassú visszaesés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top