nlc.hu
Trend

A Nemzeti Közlekedési Központban a női dolgozóknak nem lehet túl rövid szoknyát viselni

A Nemzeti Közlekedési Központ dolgozóira nyáron is kemény dress code vonatkozik

A Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) HR-osztálya új dress code-dal állt elő.

A Népszava arról ír, hogy az Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozó egységnél nem lehet akármilyen nyári öltözékben megjelenni. Így az irodai megjelenés a férfiaknak a rövid-, valamint térdnadrág nem ajánlott, trikó vagy póló viselése nem megengedett, a nőknek pedig a túl rövid szoknya. Arra vonatkozóan, hogy mi tekinthető túl rövidnek, nem adnak részletes útmutatást. A munkáltató ezt azzal magyarázza, hogy az épület légkondicionált.

Egy nő magyaráz a férfi kollégáknak.

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Egy 2019-es felmérés szerint a magyar munkahelyek több mint fele előírja, hogyan kell a dolgozóinak megjelenniük. Sok helyen az öltözködési szabályokat pedig akkor is be kell tartani, ha azok az aktuális időjárási viszonyoknak egyáltalán nem felelnek meg. 2014-ben a kötelező dresscode-dal rendelkező munkahelyen dolgozók 39 százaléka, idén már 62 százaléka mondta, hogy kánikulában sem lazíthatnak az előírt öltözékükön.

(Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top