nlc.hu
Trend

Szigorúbban szabályoznák Floridában a fenékfeltöltést

Florida szigorítaná a brazil fenékfeltöltés szabályait

2015 óta 21 nő halt bele a beavatkozás nyomán kialakult komplikációkba.

A brazil fenékfeltöltés (BBL) nevű fenékplasztika mára az egyik legtöbb halálozással járó beavatkozássá vált Floridában, ezért az állam szigorúbb előírásokat tervez bevezetni a plasztikai sebészek számára – írja a Bloomberg cikke alapján a 444. A procedúra során a hasról és combokból leszívott zsírt töltik a fenékbe, de ez súlyos komplikációkkal járhat.

Háttal ül egy medence partján egy fiatal nő.

Fotó: Pixabay

A többek közt a Kardashianek által népszerűvé tett sziluett – valószerűtlenül vékony derék és kerek fenék – eléréséhez egyre többen vállalkoztak ilyen műtétre, és 2015 óta 21 nő halt bele a komplikációkba, közülük öten tavaly.

Egy, az Aesthetic Surgery Journal-ban publikált friss kutatás szerint az aggasztó számokért elsősorban a klinikák munkahelyi környezete és és a beavatkozásokra hagyott rövid idő a felelős. 

A floridai hatóságok most igyekeznek felszámolni azokat a sebészeteket, ahol futószalagon végzik ezeket a műtéteket, nyomott áron, minél több klienst vállalva.

A floridai orvosi testület várhatóan a jövő hónapban véglegesíti a következő előírásokat, amelyekkel igyekeznek biztonságosabbá tenni az eljárást.

Az új szabályozás részeként:

  • korlátoznák az egy sebész által végrehajtható fenékfeltöltések számát
  • megtiltanák a sebészek számára, hogy kiszervezzék az eljárás kulcsfontosságú részeit
  • előírják az ultrahangos berendezés használatát, amely csökkenti annak kockázatát, hogy a zsírt a fenék nem megfelelő részébe fecskendezzék be

Sokszor ugyanis nem maguk a plasztikai sebészek, hanem alulképzett orvosok és asszisztensek végzik a műtét kulcsfontosságú részeit.

Vannak olyan BBL-re szakosodott plasztikai sebészetek, ahol 16 műtőben folytak egyszerre a beavatkozások, és az ellenőrök a reptérről bőrönddel a kezében megérkezett pácienst találtak, aki már műtétre várt.

A 6 South Florida csatorna korábban oknyomozó műsorában beszámolt egy 33 éves áldozatnak a történetéről. A fiatal nő 2021. júniusában esett át a beavatkozáson és aznap ő volt a hatodik páciens, akin az orvosa brazil fenékfeltöltést hajtott végre. A csatornának nyilatkozó orvosszakértő szerint a beavatkozással járó kockázatokat alighanem növelte, hogy a koronavírus-járvány miatt jó ideig leálltak az ilyen típusú műtétekkel, most pedig, hogy ismét van rájuk lehetőség, megrohanták az emberek a klinikákat, az orvosok pedig futószalagon hajtják végre a beavatkozásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top