nlc.hu
Trend
Női szerepkör a szerencsejátékok világában

Női szerepkör a szerencsejátékok világában

A világban rengeteg sztereotípia létezik arról, mi is tartozik a női és a férfi szerepkörökbe. Mi az, ami inkább nőies és mi az, ami inkább férfias. Maga a sportolás és a sportos testalkat is inkább a férfiaknak kedvez. azonban ezzel ellenszegülve számtalan nő űz különféle sportokat, vagy változtat testfelépítésén egy edzőteremben. Mivel ez a kérdés kezd egyre elfogadottabb lenni, talán nem olyan meglepő, hogy a sportfogadások világában is egyre több nő fordul meg, hiába gondoljuk a szerencsejátékot inkább a férfiak szórakozásának.

Régebben, ha sportfogadást akartunk tenni, el kellett sétálnunk a legközelebbi helyre, ahol meg tudtuk játszani tétjeinket, viszont a digitalizáció és a fejlődő világ segítségével manapság bárhonnan, bármikor játékba tudunk szállni. A mobilfelületek, egyes helyeken pedig a mobilalkalmazások már olyan egyszerűséget adnak sportfogadásoknak, hogy bárki egy kattintással fel tud menni akár a bet365 magyar nyelvű oldalára, hogy kedve szerint játszhasson. Természetesen ezekre a percekre is hosszú éveket kellett várni, ugyanis a sportfogadás nem minden időben számított legális szórakozásnak. Azonban a legalizálás egyre szélesebb körű, ez pedig olyan célzott reklámoknak is adhat lehetőséget, amelyek pont a hiányzó célcsoportokra specializálódnak; például a nők. De hogy mennyire érintettek ők ebben?

A 2021-es évben hatalmas növekedésre tettek szert a szerencsejáték oldalak a női felhasználók területén, az USA-ban a statisztikák alapján több mint 4,6 millió női vendéggel bővültek az online platformok. Ez az ezt megelőző évhez képest 115%-os növekedést jelentett. Noha az így keletkezett felhasználók arányában továbbra is a férfiak vannak többségben, ez a lendület egy olyan jövőt ígér, ahol már a nők is komolyabb ügyfelei lesznek az oldalaknak. És ha valaki a pénze miatt aggódna; senki nem mondta, hogy nagy tétekben kell fogadni. A nők sok esetben szórakozás céljából is játszhatnak kisebb pénzekben, ha esetleg nem a meggazdagodás az egyetlen szem előtt lebegő cél, hanem inkább a játék élvezete és a sportok iránti rajongás.

Női szerepkör a szerencsejátékok világában

A számokon tovább haladva, az Amerikai Szerencsejáték Szövetség 31%-os arányt állapított meg a női ügyfeleket tekintve a 2019-es évet nézve, amiből az igazi szurkolók előszeretettel tettek rendszeres fogadásokat. A tovább bővülő női ügyfélkör pedig csak növeli a valószínűségét annak, hogy a szerencsejátékot ne csupán egy függőségben szenvedő személyhez kapcsoljuk, hanem szimplán a sport szeretetében égő emberek szórakozásának tekintsük, amellyel sok esetben még jól is járhatnak.

Attól sem kell tartani, hogy esetleg kezdőként nem értjük a fogadások szabályait, esetleg új sport esetén néhány szabállyal nem vagyunk tisztában, hisz ott az internet. A személyes jelenléttel történő fogadások esetében a nők tarthattak a lenézéstől, hogy esetleg nem nekik való ez a piac, azonban az internet segítségével nem kell félni az elítélő pillantásoktól, de még csak interakcióba sem kell lépni senkivel, hiszen a mobilalkalmazás mindent megold helyettünk.

Akik pedig igazán nagy sportrajongók, és a pénz csupán másodlagos szerep a fogadásoknál, érdemes elbeszélgetni másokkal is, akik érdeklődnek a fogadások iránt, hisz minél többet tudunk a sportokról, annál nagyobb bizalommal fordulunk az online játék irányába. A nők fontos jövőjét jelenthetik a szerencsejáték és sportfogadás világának, így ideje rendet bontani a sztereotípiák között és a saját kezünkbe venni a szórakozási lehetőségek széles tárházát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top