40 millió forintért adtak el egy 140 éves Levi’s farmert: így néz ki most

Á.K. | 2022. Október 12.
Egy árverésen 87 400 dollárt, azaz nagyjából 40 millió forintot adtak egy 1880-as évekből származó Levi’s farmerért. Az új tulajdonosa nem valószínű, hogy viselni fogja az utcán.

Szokás mondani, hogy előbb-utóbb szinte minden drága lesz, ha elég régi. Persze van ebben némi túlzás, de a történtek szerint az elmélet a márkás farmernadrágokra biztosan áll. A Levi’s farmernadrágot nem egy széfben őrizgették ilyen sokáig, hanem egy új-mexikói bányában leltek rá pár éve – írja az rtl.hu.

Valószínűleg egy bányász viselhette még az aranyláz idején, a szárai fehér viasszal vannak összepöttyözve, mert a tulajdonosa gyertyafénynél dolgozott. Ezt leszámítva azonban nagyjából úgy fest, mint a mai farmernadrágok. Az antik ruhadarabra Kyle Haupert San Diego-i használtruha-kereskedő csapott le az árverésen. Az aukció weboldalán „jó/viselhető” állapotúként tüntették fel a nadrágot. Öt éve a nadrág még 23 ezer dollárért talált gazdára, vagyis ennyi idő alatt kis híján megnégyszerezte az árát, ami arról árulkodik, hogy jó befektetésnek számít.

Exit mobile version