nlc.hu
Trend

Rekordáron kelt el Kurt Cobain farmere

140 milliót fizettek egy szakadt farmerért

Persze nem a farmer, még csak nem is a szakadás vitte fel ennyire az árat, hanem az eredeti tulajdonos kiléte.

Rekordösszegért, egészen pontosan 412 750 dollárért, vagyis átszámítva mintegy 140 millió forintért kelt el Kurt Cobain egyik híres farmernadrágja, melyet többek között a Heart Shaped Box videoklipjében, illetve a 1994 MTV Movie Awardson, valamint több fellépésén is viselt. 

Kurt Cobain a Heart Shaped Box klipjében

Kurt Cobain a Heart Shaped Box klipjében is viselte a farmert

A Levi’s márkájú farmert a Nirvana frontembere nem csupán hordta, de ő maga, illetve néhány barátja alakította át egyedi darabbá: alaposan megszaggatták, illetve virágos anyagból foltokat is varrtak rá. Mindez pedig csak csak még értékesebbé teszi a relikviát. Hogy pontosan ki volt a vevő, aki a fenti összeget kifizette a rocktörténelem eme darabjáért, azt nem hozták nyilvánosságra.

Kurt Cobain farmere

Rekordáron kelt el a farmer (Fotó: Profimedia/Ferrari Press Agency)

Az Julien’s aukciósház árverésén több további tárgy is kalapács alá került, melyek egykor az 1994-ben elhunyt rocksztár tulajdonában voltak. Azért a balkezes Fender Mustang gitárért, melyen Cobain az utolsó nyilvános koncertjén játszott, 1 587 500 dollárt, azaz nagyjából 535 millió forintot ajánlott a nyertes licitáló. Egy doboz bontatlan American Spirit cigarettáért pedig, mely szintén a zenészé volt, 5200 dollárt adott valaki, ami szintén rekord a maga kategóriájában.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top