nlc.hu
Trend

Rekordösszeg egy ékszerért hazai árverésen

Megdőlt a rekord: ékszerért soha nem adtak még ennyi pénzt magyar árverésen

Hosszú licitharc után végül 46 millió forintért ütötték le a kivételes nyakéket a BÁV aukcióján, amely így magyarországi rekord lett.

Egy 10 karátos, szív alakú briliánssal díszített nyakék 57,5 millió forintos leütéssel megdöntötte a magyarországi ékszerrekordot a BÁV Art tavaszi aukciójának első napján. A korábbi csúcsot egy 8 karátos briliáns gyűrű tartotta, amelyet 43 millió forintért kelt el az aukciósház tavalyi árverésén – tájékoztatta a BÁV az MTI-t kedden.

A BÁV tavaszi árverésének első napján, május 16-án árverezték el az aukciósház történetének legnagyobb briliánsával díszített, GIA tanúsítvánnyal rendelkező nyakéket, amelyet 32 millió forintról indulva, hosszú licitharc után végül 46 millió forintért ütöttek le. Jutalékkal együtt a győztes licitáló 57,5 millió forintot fizetett a kivételes darabért.

Briliáns függelék a BÁV ART Aukciósház és Galéria kétnapos, 79. Mûvészeti aukciójának elsõ napján a MOM Kulturális Központban 2022. május 16-án

Briliáns függelék a BÁV ART Aukciósház és Galéria kétnapos, 79. Művészeti aukciójának első napján a MOM Kulturális Központban 2022. május 16-án. A briliáns jutalék nélkül 46 millió forintért kelt el (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

  • Az árverésen népszerűek voltak a nagy karátszámú briliánsokkal ékített gyűrűk, amelyek közül a legmagasabb áron, 22,5 millió forintért egy 5 karátos, szintén halványsárga színű briliánssal ékített gyűrű kelt el.
  • A legtöbben egy Európában kevésbé ismert, de Kínában nagy becsben tartott jáde drágakőért harcoltak. A hatalmas, 11 karátos jádeköves aranygyűrű 120 ezer forintról indulva végül nyolcszoros áron, 1 millió forintért kelt el.
  • Az óraritkaságok és luxusórák közül a legdrágábban, 5,2 millió forintért talált új gazdára a Hublot Classic Fusion Aerofusion férfi karóra. A legnépszerűbb márkák most is a svájci klasszikusok közül kerültek ki. A Patek Philippe egyik legrégebbi Gondolo arany zsebórájáért 3,5 millió forintot, egy Golden Ellipse Jumbo férfi arany karóráért 4,7 milliót, míg a Twenty-4 női karóráért 3 millió forintot fizettek. A nagy pontosságú tengerészeti kronométereiről és komplikációiról híres Ulysse Nardine hajóórája 2 millió forintért kelt el.
  • Az ezüsttárgyak közül egy 12 személyes, 94 darabos evőeszközkészletet ütöttek le a legmagasabb áron: az 1920 körül, Henger Antal pesti műhelyéből kikerült ritkaság 2 millióért cserélt gazdát.

A tavaszi aukció második napján, szerda este festményeket és ezüsttárgyakat bocsájt árverésre az aukciósház, amely ezentúl BÁV ART Aukciósház és Galéria néven új helyszínen a Szent István körút és a Falk Miksa utca sarkán várja az érdeklődőket.

Két éve nemzetközi rekordot jelentett, hogy 1,34 millió dollárért (azaz 426 millió forintért) cserélt gazdát egy 1930-as évekből való Cartier-karkötő a Sotheby’s aukciósház online árverésén. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top