Trend

Aukciós történelmet írt egy Cartier-karkötő

Rekord összeget adtak egy eddig magángyűjteményben lévő darabért. A Cartier ezt a koronavírus miatt kialakult online aukciók sikerének tulajdonítja.
Rekord összegért kelt el online aukción egy Cartier-ékszer

1,34 millió dollárért (azaz 426 millió forintért) cserélt gazdát egy 1930-as évekből való Cartier-karkötő a Sotheby’s aukciósház keddi online árverésén. Az összeg rekordnak számít.

Az ékszer, ami a cég Tutti Frutti kollekciójába tartozott, egy amerikai magángyűjtemény részét képezte – írja a Vogue. A drágakövekkel kirakott karkötő leütési árát 600-800 ezer dollár közé becsülték az aukciót megelőzően.

„Elmondhatatlanul örülünk az eredménynek. Szinte biztosan ez a legmagasabb összeg, amelyet valaha ékszerért fizettek egy kizárólag online elérhető aukción” – mondta Frank Everett, a New York-i Sotheby’s ékszerrészlegének alelnöke.

A keddi rekord az internetes ékszeraukciók új korszakának kezdetét hirdeti: az ékszereket kínáló online licitek példa nélküli bevételekkel zárultak a járványügyi korlátozásokkal kísért elmúlt hetekben.

A Sotheby’s londoni irodájának április 7-én véget ért online ékszeraukcióján az összes tétel elkelt, 3,7 millió dolláros összbevételt produkálva.

(MTI)

(Kiemelt kép: Facebook/Cartier)

További cikkek ékszerekről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top