Magyarország kúl

Új rekord: magyar aukción még soha nem vettek ilyen drágán ékszert

Egy nagy méretű briliánsokkal ékesített nyakéket és egy gyűrűt összesen 32,4 millió forintért adtak el a BÁV aukcióján.

Megdőlt a magyarországi aukción legdrágábban eladott ékszer rekordja – tudósít az MTI. Egy nagy méretű briliánsokkal díszített nyakéket és egy gyűrűt összesen 32,4 millió forintért adtak el a BÁV május 15-i művészeti aukciójának első napján.
 
Az aukción először egy 4,24 karátos brillel és egy háromszög formára csiszolt, 0,74 karátos, illetve további 19 kisebb briliánssal ékített „csüngő fazonú” nyakéket árvereztek el. A magyar piacon ritkaságnak számító, nagy karátszámú ékszer 6,5 millió forintos kikiáltási árának két és félszereséért, 16,8 millió forintért kelt el.

Fotó: BÁV

A rekordleütés után az aukción egy 4,08 karátos modern csiszolású, további 10 apró briliánssal ékített art deco gyűrűt is eladtak; a 6,5 millió forintos kikiáltási árról induló ékszert végül több mint kétszeres áron, 15,6 millió forintért adták el.

Fotó: BÁV

 A közlemény szerint eddig Magyarországon a legdrágábban elárverezett ékszer egy masni alakú Cartier-melltű volt, amelyet 14 éve szintén a BÁV egyik árverésén értékesítettek csaknem 12 millió forintért. Az art deco ékszert platinaalapon 142 darab briliáns és 67 darab zafír ékítette. Az ékszer 3 millió forintról indult, és végül a kikiáltási árát megnégyszerezve talált gazdára.
 
A BÁV keddi árverésén a Fope olasz luxusékszermárka egyik nyakéke 1,2 millió forintért, Priya Singh indiai ékszertervező alkotása pedig 1,56 millió forintért kelt el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top