nlc.hu
Trend

Rekordösszegért kelt el Diana hercegnő ruhája

400 millióért kelt el Diana hercegnő ruhája

A walesi hercegné híres öltözékei közül még egyetlen darabért sem adtak ekkora összeget.

1 148 080 amerikai dollárt, azaz közel 400 millió forintnak megfelelő összeget ajánlott egy ismeretlen licitáló a Julien’s aukciósház árverésén azért a kék-fekete, balerina stílusú Jacques Azagury ruháért, melyet Diana hercegnő 1985-ben Firenzében tett látogatásán, majd 1986-ban a Vancouveri Szimfonikus Zenekar koncertjén viselt. A kreáció értékét eredetileg nagyjából 100 000 dollárra becsülték, a nyertes licit tehát a tizenegyszerese volt ennek. Egyszersmind pedig ez lett a néhai walesi hercegné eddigi legmagasabb áron elárverezett ruhája. A második legnagyobb összeget, szintén közel 1,1 millió dollárt az ikonikus, fekete bárányos pulóveréért fizették ki idén ősszel. Az estélyi ruhái közül pedig a lila Victor Edelstein bársonyruha bizonyult a második legértékesebbnek, melyet januárban árvereztek el 604 800 dollárért.

Diana hercegnő Firenzében

Diana hercegnő Firenzében, 1985. április 23-án (Photo by John Shelley Collection/Avalon/Getty Images)

„Nagyon izgatott voltam és érzelmekkel teli, mivel ez volt az első ruha, amit valaha készítettem neki. Annyira boldog vagyok, hogy még mindig ennyire szeretik” – nyilatkozta Jacques Azagury a People magazinnak, a rendkívül sikeres aukció hírére reagálva. 

A nemrégiben visszavonult divattervező ugyanitt elárulta azt is, a ruhát nem személyesen Lady Di számára tervezte, azonban amikor a walesi hercegné meglátogatta őt a műtermében, hamar egyértelművé vált, melyik ruha tetszett meg neki a legjobban.

Emlékszem, miközben beszélgettem vele, a tekintete folyton egy bizonyos ruhán járt

– idézte fel a kreátor. 

Jacques Azagury kreációja a Kensington-palotában rendezett kiállításon

Jacques Azagury kreációja a Kensington-palotában rendezett kiállításon (Fotó: John Stillwell/PA Wire. (Photo by John Stillwell/PA Images via Getty Images)

„Azt hiszem, nagyon boldog lenne, mert a divat jelentős szerepet játszott az életében. Lehet, hogy furcsán hangzik, de nagyon szeretett készülni egy-egy alkalomra, szeretett megjelenni az emberek előtt; nem akart senkinek csalódást okozni, ez nagyon fontos volt számára” – fejtegette Azagury. 

A szóban forgó ruha egyike volt annak a 79 kreációnak, melyeket Diana 1997 júniusában elárvereztetett a Christie’s aukciósházzal, hogy aztán az árverés teljes bevételét jótékony célokra ajánlják fel. 

via

Ez is érdekelhet Diana hercegnő Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top