nlc.hu
Trend

Rekord meleget mértek Európa szerte

Rekord meleget mértek Európa szerte: nálunk is 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet

Több helyen is rekordot döntött a hőség.
hőség

Nálunk egyelőre elviselhető a nyár, de Európa különböző részein döbbenetes hőség tombol. Csütörtökön például a Spanyolország délkeleti partvidékén fekvő Valenciában dőlt meg a melegrekord.

Marokkóban is történelmi melegrekordot mértek. Az észak-afrikai országban ugyanis története során először lépte át a hőmérséklet az 50 fokot: pénteken 50,4 fokos csúcshőmérsékletet mértek Agadirban – írja az Időkép.

Magyarországon is egyre több helyen 30 fok körül vagy a felett alakul a maximum-hőmérséklet, de nem sokáig, a jövő hét közepén dél felől hideg érkezhet, ekkor valamelyest növekszik a helyi záporok, zivatarok esélye.

Vasárnap nagyrészt derült idő várható csapadék nélkül, Sopron és a Kőszegi-hegység környékén azonban kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A Kisalföldön olykor megélénkül a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul, ami egy-két fokkal magasabb az ilyenkor szokásosnál – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat

Vigyázzunk a déli órákban az erős lesz UV-sugárzással!

(Via)

Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top