86 évesen is versenyzik a testépítő nagypapa, és esze ágában sincs abbahagyni

S. Z. | 2022. Október 13.
Az idős japán férfi 100 éves koráig indulna testépítő versenyeken.

Attól, hogy valaki idősebbé válik, nem jelenti azt, hogy abba kellene hagynia azokat a dolgokat, amelyeket kedvel, és fontosnak tart az életében. A japán Kanazawa Toshisuke például 86 éves korában is aktív testépítő, és versenyeken vesz részt.

Legutóbb nem jutott ugyan a legjobb 12 közé, de egyáltalán nem volt csalódott. „Remélem, néhányan megkedveltek, amikor látták, hogy ilyen idősen is részt veszek egy ilyen versenyen” – mondta Kanazawa.

A férfi 20 éves korában vett részt az első versenyén, négy évvel később pedig első helyezett lett. 27 évesen ismét megszerezte a Mister Japan címet, majd 34 éves korában visszavonult a profi body buildingtől. Ám hiányzott neki a versenyzés, ezért felesége biztatására 50 éves korában visszatért.

A 40 éveseknél idősebbek kategóriájában 15-ször lett japán bajnok, de világszinten is az élvonalba tartozik: 2016-ban a hatodik helyen végzett a 65 év fölöttiek világkupáján, ahol ő volt a legidősebb résztvevő.

Az idős testépítő férfi egyelőre nem gondol a visszavonulásra, még legalább négy évig szeretne versenyezni. Idén augusztusban második lett a Hokkaidóban megrendezett Japan Masters megmérettetésen, novemberben pedig egy spanyolországi versenyre utazik.

„Még mindig nem vagyok a célvonal közelében. Fontos, hogy folyamatosan tűzzünk ki célokat és vállaljunk kihívásokat függetlenül attól, hogy hány évesek vagyunk” – mondja Kanazawa. – Szeretnék példát mutatni a világ többi nagypapájának és nagymamájának azzal, hogy 100 éves koromig egészségesen élek.”

(Kiemelt kép: Instagram/toshisuke.kanazawa)

Exit mobile version